Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drama kod Pule

Zbog lošeg vremena stala potraga za nestalim roniocem iz Poljske

ronjenje (1)
Duško Marušić/PIXSELL
29.09.2013.
u 17:08

Dojava o nestanku zaprimljena je jučer u 16.30 sati iz autokampa Sv. Marina

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) zaprimila je jučer u 16.30 sati obavijest iz autokampa Sv. Marina o nestanku jednoga gosta tijekom ronjenja nedaleko kampa, te je pokrenuta akcija traganja i spašavanja u koordinaciji sa Lučkom kapetanijom Pula, nadležnom Lučkom ispostavom Raša i lokalnim ronilačkim centrima, javlja Regional Exspress.

U akciju traganja za nestalim roniocem bili su uključeni i pripadnici Pomorske policije u Puli sve dok ona danas nije okončana zbog lošeg vremena.

Dolaskom na poziciju nestanka utvrđeno je kako je nestao A.B.W. (rođen 1966.), poljski državljanin koji je ronio na poziciji Rt. Sv. Marina, a u postupak ronjenja krenuo je samostalno opremljen bocom kisika zapremine 7 litara, u crno - plavom ronilačkom odijelu i sa pojasom za brzo izranjanje.

Kako je na navedenoj poziciji ronio sam, njegovi prijatelji, također poljski državljani, čekali su da se pojavi na površini što se nije dogodilo u predviđenome vremenu, da bi njegov nestanak na recepciji autokampa prijavili tek u 16.30 sati, kada je i pokrenuta ova akcija traganja. Za sada nema informacija zašto su Poljaci čekali nekoliko sati prije nego li su prijavili nestanak prijatelja, a što se očekuje utvrditi istražnim radnjama djelatnika nadležne Ispostave i Pomorske policije Pula.

>>HGSS već treći dan traga za nestalim muškarcem

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije