Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podignuta optužnica

Detalji stravičnog napada zatvorenika na službenicu: Gurao joj je prste u usta

zatvor
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL/Ilustracija
05.05.2018.
u 12:14

Muškarac (33) je službenici prišao s leđa te je lijevom rukom snažno stegnuo oko vrata

Podignuta je optužnica protiv 33-godišnjeg zatvorenika zbog pokušaja ubojstva zatvorske službenice.

Kako je priopćilo Županijsko državno odvjetništvo o Sisku koje je podignulo optužnicu, zatvorenik je 21. kolovoza prošle godine na izdržavanju kazne zatvora napao službenicu s leđa te je pokušao ugušiti.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Županijsko državno odvjetništvo u Sisku je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Sisku optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1985.) zbog počinjenja kaznenog djela teškog ubojstva u pokušaju iz članka 111. točka 6. u svezi člankom 34. Kaznenog zakona.

Okrivljenika se optužnicom tereti da je 21. kolovoza 2017., kao zatvorenik na izdržavanju kazne zatvora u jednoj kaznionici, raspoređen na rad u skladište grafičke radionice kao skladišni radnik; u nakani da usmrti službenicu te kaznionice koja je u okviru poslova koje je obavljala organizirala i nadzirala rad zatvorenika u skladištu grafičke radionice; prišao joj s leđa i lijevom rukom ju snažno stegnuo oko vrata u zahvatu tzv. "kravata". Tereti ga se da je, dok se ona otimala pokušavajući se osloboditi njegova pritiska i pozivala upomoć, ugurao joj prste desne ruke u usta, nakon čega ga je ona ugrizla za prste te se uspjela osloboditi njegova pritiska i pobjeći."

Komentara 2

DU
Deleted user
07:50 06.05.2018.

Stravičan napad ? Podmukao i iznenađujuć - da. Stravičan - po čemu? Pa u takvoj ustanovi rade uvježbani, izučeni ljudi da dobro i brzo reagiraju na takve napade,, da se učinkovito obrane i svladaju napadača. Stravično je što je malenini dječak morao gledati kako mu otac ubija djeda. Je li tom dječaku pružena sva moguža stručna pomoč? Je li oduzet tim tzv roditeljima koji ga očito zanemaruju i zlostavljaju? Stravično je ono što se događa u Splitu po ulicama, u Zagrebu...da slobodno hodaju luđaci i ubojice, narkomani i napadaju i ubijaju ljude ili teško ranjavaju,

Avatar neidemdalje
neidemdalje
14:46 07.05.2018.

ovdje je stravično jedino to što nije oprao ruke...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije