Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ubio 77 ljudi

Zatvor masovnom ubojici Breiviku dozvolio studiranje politologije

anders breivik,portal
Reuters/PIXSELL
01.08.2013.
u 18:21

– Možemo mu to omogućiti, ako ga primi fakultet – rekao je direktor zatvora Ila Knut Bjarkeid na pitanje o izvještajima da Breivik planira početi studij politologije.

Norveški zatvor u kojem kaznu služi masovni ubojica Anders Breivik dao je svom najpoznatijem zatvoreniku dopuštenje da studira politologiju, ako ga fakultet primi, piše FoxNews.

– Možemo mu to omogućiti, ako ga primi fakultet - rekao je direktor zatvora Ila Knut Bjarkeid na pitanje o izvještajima da Breivik planira početi studij politologije. Breivik služi 21-godišnju kaznu zbog ubojstva 77 ljudi te ga drže u dobro osiguranom odjelu praktički u izolaciji. Kazna mu se može produžiti i sa sadašnje 21 godine.

Objava da će Breivik početi studirati na Sveučilištu u Oslu izazvala je buru u norveškoj javnosti, posebno među profesorima. – Bilo bi to predavanje ''na daljinu'', a on bi bio u svojoj ćeliji.

– Ispiti bi se također održavali u zatvoru – kazao je Bjarkeid. Naravno, Breivik neće smjeti u kampus, a s profesorima će komunicirati preko interneta.

>>Dirljivi portreti djece koja su preživjela pokolj na Utoyi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije