Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSJETIO SE I U DALMACIJI

Snažan potres zatresao Albaniju: 'Probudilo nas je podrhtavanje. Bilo je jako'

Potres u Albaniji
Foto: EMSC
1/11
01.11.2019.
u 09:59

Ovo nije jedini slučaj vibracije tla koje su pogodile albansko područje.

Nisu paničarili, ali su ga osjetili- opisali su tako stanovnici Albanije jutrošnji potres. Po Richteru mu je jačina bila 4.7, što je dovoljno jako da se moglo osjetiti i na jugu Hrvatske, odnosno u Dalmaciji.

Prema podacima Euromediteranskog seizmološkog centara, epicentar potresa je bio svega deset kilometara u dubinu, a od glavnog grada Tirane je bio udaljen 123 kilometara.

- Probudilo nas je podrhtavanje. Bilo je jako, ali nije trajalo dugo- kazao jedan od stanovnika koji je bio udaljen desetak kilometara od epicentra. Drugi se slažu te dodaju kako je "bilo zastrašujuće, ali nije bilo štete".

Ovo nije jedini slučaj vibracije tla koje su pogodile albansko područje. Ako gledamo unazad dva mjeseca, Albanija je bila pogođena razornim serijama potresima gdje je više od stotinu ljudi završilo ozlijeđeno te su mnogi pobjegli iz vlastitih domova koji više nisu bili sigurno za boravak.

Zgrade i kuće su iza njih ostale urušene te je nastala nebrojena materijala šteta. Prvi u nizu od tih potresa bio je najjači kojeg Albanija pamti u posljednjih 30 godina.

Foto: EMSC

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Strangethedreamer
Strangethedreamer
10:31 01.11.2019.

Vijesti vam fali informacija-U koliko sati? "Rano jutros" nije informacija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije