Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobrotvor

Žan Žvikart odrekao se svog džeparca za pse

Foto: Privatni album
1/4
27.10.2017.
u 10:01

Dječak iz Slovenije odlučio je pomoći volonterki iz Hrvatske koja se brine o psima. Vidio sam da se brine o puno pasa i da za to daje svoj novac, briga za pse puno košta pa sam joj odlučio pomoći u tome, kaže mali Slovenac

Žan Žvikart živi u Sloveniji. Ima 10 godina, ako njega pitate – reći će da mu je još malo 11, i učenik je petog razreda osnove škole.

Uz to trenira i košarku i jako voli životinje. Upravo to bio je razlog da se odrekne svog džeparca i pošalje ga Mariji Jurlini, volonterki iz Hrvatske koju nikad nije upoznao. Ali je vidio što ona radi i zaključio da joj svakako mora pomoći.

– Vidio sam da se brine o psima i da za to daje svoj novac. To mi se jako svidjelo, htio sam joj zahvaliti za sve što radi i pomoći joj – rekao nam je Žan. Kaže, htio je Mariji zahvaliti i zato što je jedan od psića koje je spasila stigao i u Sloveniju, i to baš njegovoj prijateljici Kristini.

– Hvala vam što ste se brinuli za Porta i što ste ga sada dali Kristini. Portu će kod Kristine biti lijepo jer ona se jako dobro brine za pse. Njenog Rimija sam i ja vodio u šetnju. Šaljem vam malo novca, ostalo mi je od mora, kupite psima poslastice da budu veseli – napisao je Žan u pismu koje je poslao Mariji Jurlini zajedno s novcem. A u vrećici s kovanicama Marija Jurlina izbrojila je 60 kuna. Dirnula ju je dječakova gesta, pokazao je više empatije nego većina odraslih, većina onih koji žive u njezinu susjedstvu i napuštaju životinje.

Na sve to Žan dodaje kako on zna da briga za pse puno košta i da volonterka vjerojatno nema puno novca, a i brine se o jako puno pasa. Zato je odlučio da će joj pomoći koliko može. I nije to prvi put da je Žan pomogao. Kako ima kućnog ljubimca, kad idu u trgovinu u kojoj kupuju hranu i sve što im treba za njega, kaže Žan, uvijek kupe nešto i za pse iz skloništa.

Žan ipak najviše voli pse pa je sretan što ima četveronožnog prijatelja. Ime mu je Jacob, a Žan se i sam brine o njemu. Stalno su zajedno, igraju se i druže, a Žan svog Jacoba vodi i u šetnju. I siguran je da će Kristinin ljubimac Porto i njegov Jacob biti dobri prijatelji, jednako kao što su Kristina i on. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije