Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KBC Sestre milosrdnice

Zamjenica ravnatelja Dijana Zadravec nije smijenjena

prof. dr. sc. Dijana Zadravec
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
21.02.2020.
u 10:44

Upravno vijeće kojim predsjeda državni tajnik ministarstva zdravstva Tomislav Dulibić zatražilo je dodatnu dokumentaciju na sjednici na kojoj se vijećalo o otkazu zamjenici Zadravec.

Zamjenica ravnatelja KBC Sestre milosrdnice, prof. dr. sc. Dijana Zadravec, na jutrošnjoj sjednici Upravnog vijeća te bolnice nije smijenjena. Upravno vijeće, podsjećamo, kojim predsjeda državni tajnik Ministarstva zdravstva Tomislav Dulibić, zatražilo je dodatnu dokumentaciju po toj točki dnevnog reda kojom se vijećalo o otkazu zamjenici Zadravec.

Ravnatelj Vinogradske, prof. dr. sc. Mario Zovak, potvrdio nam je samo kako je zatražena dodatna dokumentacija te da je odlučeno kako sva komunikacija o ovom slučaju ide preko tajnika Dulibića. Državni tajnik, međutim, na naš poziv nije se javio, a prof. Zadravec je također potvrdila kako je Upravno vijeće zatražilo dodatnu dokumentaciju.

Prema dosadašnjim informacijama, ravnatelj Zovak smatra da je zatražena dodatna dokumentacija o slučaju zbog kojeg je njegova zamjenica uopće postala točka dnevnog reda, a prof. Zadravec nam je odgovorila da je zatražena dodatna dokumentacija o natječaju EU koji se vodi u toj bolnici.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

– U sljedećih 15 dana dostavit ću Upravnom vijeću dodatnu dokumentaciju vezanu uz proceduru natječaja. Upravno vijeće razmotrit će primljene materijale i, kako očekujem, donijeti odluku na sljedećoj sjednici – rekla je prof. Zadravec koja ostaje zamjenica ravnatelja.

Ta pozicija ove liječnice na dnevni red je došla nakon lanjskog sukoba sa zaposlenicom Mijom Primorac. Podsjetimo, nakon incidenta i unutarbolničke procedure Upravnom vijeću poslan je prijedlog za smjenom zamjenice Zadravec. U međuvremenu je promijenjen sastav Upravnog vijeća KBC-a, što je bivši ministar zdravstva, prof. dr. sc. Milan Kujundžić nazvao koincidencijom, te je odluka pala na Upravno vijeće koje vodi državni tajnik Dulibić. Do formiranja novog Upravnog vijeća i jutrošnje sjednice ovaj slučaj potvrdio je, među ostalim, loš odnos ravnatelja i njegove zamjenice koji ostaju na svojim pozicijama. Što je točno zatraženo i iz kojeg razloga treba odgovoriti državni tajnik Dulibić, a ova točka očito će ponovno biti na dnevnom redu.

Komentara 8

DU
Deleted user
11:48 21.02.2020.

polizao bih ju kao poštansku markicu...hahahaha

VI
Vioelo
17:56 21.02.2020.

Da li je Zovak mason ili samo masan ? Mozda je ipak samo masan, jer nije slobodni zidar. On zida za druge.

ZB
zbisko
16:04 21.02.2020.

Ima zaleđe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije