Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavko Linić:

'Nije bilo kaznenih djela jer smo spriječili one koji su bili u dosluhu s Milanovićem'

Linić Milanović
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
19.02.2015.
u 22:20

Linić je rekao da je cijeli posao u predstečajnoj nagodbi tvrtke Spačva odrađen profesionalno.

Bivši ministar financija i bivši SDP-ovac Slavko Linić kazao je za N1 televiziju da je zadovoljan večerašnjim priopćenjem USKOK-a u kojem stoji da u predstečajnoj nagodbi Spačve nije bilo kaznenih djela, a ni proračun nije oštećen.

- Nisam dao ostavku nego me je Milanović smijenio zbog optužbi da sam oštetio državni proračun - kazao je Linić te dodao da je zadovoljan večerašnjim USKOK-ovom objavom. - Ne samo zato što je Državno odvjetništvo utvrdilo da nema moje krivice, nego i zato što su utvrdili da niti jedan djelatnik FINA-e ili Ministarstva financija koji je radio na predstečajnoj nije načinio ni jednu grešku i nije počinio nikakvo kazneno djelu - rekao je Linić i dodao da je cijeli taj posao oko predstečajne nagodbe Spačve odrađen profesionalno i kvalitetno.

Milanović je iza mojih leđa naložio nezakonitu procjenu

Na pitanje je li sam kriv za pogrešnu procjenu Porezne uprave, koja je bila pod njegovom odgovornošću, u slučaju Spačva. - Tri sudska vještaka su dali procjenu na više od 30 milijuna kuna. Nakon godinu dana kada je završila predstečajna, zahvaljujući kojoj danas radi 660 zaposlenih, Milanović je iza mojih leđa naložio nezakonitu procjenu, jer Porezna uprava nije ta koja radi procjenu i isfabricirao takvu procjenu - objasnio je Linić kako je došlo do procjene zbog koje je morao napustiti ministarsku poziciju.

- To je bio razlog da sam inzistirao da i četvrti puta sudski vještak napravi procjenu koja je opet bila blizu 30 milijuna kuna - objasnio je Linić i dodao da su sudski vještaci zemljište procjenjivali na oko 30 milijuna kuna, a da su godinu dana kasnije "po nalogu Milanovića pojedini djelatnici Porezne uprave nezakonito i lažno prikazali procjenu".

"Suprotstavljali se svima onima koji su bili u dosluhu s Milanovićem"

Na pitanje hoće li se ispričati jer je prozvao brata premijera Zorana Milanovića, Krešimira Milanovića, i još neke osobe za trgovanje utjecajem, a USKOK je večeras potvrdio da ni u tim slučajevima nije bilo kaznenih djela, bivši ministar kaže da nema razloga za ispriku.  - Nemam se zašto ispričati. Tada sam jasno na konferenciji za tisak rekao da je brat Zorana Milanovića zloupotrebljavajući njegovo ime pokušao raditi nezakonite radnje u Poreznoj upravi i pogodovati pojedinim osobama - kazao je Linić te dodao da je to spriječeno zahvaljujući "kvalitetnim djelatnicima i mojim suradnicima" te da nije nastalo kazneno djelo.

- Maras je pokušao uništiti Kraš, jer teško prihvaća da su zaposlenici vlasnici Kraša te je pokušavao pogodovati Malim biskvitima i tvrtki, koja ima svega 20 tisuća kuna osnivačkog kapitala, osigurati više od 40 milijuna kuna iz HBOR-a i iz njegovih fondova - tvrdi Linić. Napominje da su takav pokušaj spriječili on i bivši predsjednik uprave HBOR-a Kovačev.

- Tu također nije nastalo kazneno djelo jer smo mi radili svoj posao i suprotstavljali se svima onima koji su bili u dosluhu s Milanovićem - kazao je Linić. Dodao je da nije rekao da je tu bilo kaznenih djela nego da je samo otkrio "što su radili i kako smo ih sprječavali u tome". Zaključio je da je to bila okosnica sukoba između njega i premijera Milanovića.

>>USKOK o Spačvi i izjavama Slavka Linića: Nema kaznenog djela, a nije oštećen ni proračun

>>Spačvi posao cvjeta, Linić se smije Milanoviću

>>USKOK istražuje, Linić tvrdi da je spasio Spačvu

>>Linić: Pravi su razlozi moje smjene INA i kredit od 20 milijuna kuna tvrtki Mali biskviti

Komentara 39

NV
novo vriijeme
22:47 19.02.2015.

Pa zna se kakav je rejting Hrvatske po pitanju korupcije državnih tijela, najkorumpiranija bez konkurencije. Ova istraga će biti doprinos toj tituli.

Avatar WindFucker
WindFucker
22:32 19.02.2015.

Kukuriku... Još malo pa će se počupati k'o kokoši...

TM
tesla moj ponos
23:13 19.02.2015.

Mi smo svi krivi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije