Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova pravila

Zabranjena prodaja rastrošnih pećnica, ploča za kuhanje i kuhinjskih napa

eurospka unija, zastava
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
23.02.2015.
u 09:22

Nijedan model tih uređaja ne smije biti dopušten na tržištu ako potrošnja električne energije prelazi utvrđene limite energetske efikasnosti.

U petak su na snagu stupila nova pravila direktive EU o ekodizajnu kojima je zabranjena prodaja rastrošnih pećnica, ploča za kuhanje i kuhinjskih napa, javljaju strani mediji.

Prema direktivi, nijedan model tih uređaja ne smije biti dopušten na tržištu ako njihova potrošnja električne energije prelazi utvrđene limite energetske efikasnosti.

Pećnice, ploče za kuhanje i nape najnoviji su proizvodi za koje vrijede nova pravila. Ona već vrijede za perilice posuđa, usisavače, hladnjake i zamrzivače i aparate za kavu. 

>> Direktiva: Za kredite u CHF morat će se znati gornja granica tečaja

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar Baroudeur
Baroudeur
09:33 23.02.2015.

Fali samo znati koje su to sada nove norme jer ovako čorav bio, očrav ostao!

IV
Ivanveliki
09:46 23.02.2015.

Naravno nigdje ne piše koje su dopustene vrijednosti snage, potrošnje..

KE
kerbi
10:54 23.02.2015.

Srećom pa piše koje to norme ili energetsku učinkovitost moraju zadovoljvati. Da to nisu napisali, članak nebi imao smisla :D

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije