Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Stižu i modernizirani T - 72'

Vulin se pohvalio da Srbija ima devet MIG - 29 u letnom stanju

MiG-29 (1)
Foto: Vanja Moskaljov
30.12.2018.
u 10:00

Govoreći o naoružavanju VS, rekao je "sa ponosom" da je sada devet lovačkih aviona MIG - 29 u letnom stanju, dok naredne godine, u skladu sa sporazumom o vojno teničkoj suradnji stižu četiri takva aviona iz Bjelorusije.

Srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin izjavio je da je vojni budžet za iduću godinu veći za 35 posto odnosu na ovogodišnji i iznosi 95,1 milijardu dinara.

On je rekao da je on najvećim dijelom predviđen za plaće, koje će biti uvećane za još devet posto, ali i opremanje i naoružavanje vojske. 

Govoreći o naoružavanju VS, rekao je "sa ponosom" da je sada devet lovačkih aviona MIG - 29 u letnom stanju, dok naredne godine, u skladu sa sporazumom o vojno teničkoj suradnji stižu četiri takva aviona iz Bjelorusije

Podsjetio je da stiže ranije dogovorenih 30 moderniziranih tenkova T - 72 i isto toliko bojnih kola iz Rusije. 

Prema njegovim riječima, opremljenost vojske i standard njenih pripadnika su neuporedivo bolji danas, nego prije nego što je predsjednik Aleksandar Vučić došao na čelo ministarstva odbrane, i to su "činjenice sa kojima se ne može polemizirat". 

Vulin je rekao da se Vojska Srbije striktno pridražava politike državnog vodstva o vojnoj neutralnosti što se vidi i po tome da se trudi se da ima približan broj vojnih vježbi sa zemljama sa Istoka i sa Zapada.

1/0
Ključne riječi

Komentara 90

Avatar NasaPosla
NasaPosla
11:28 30.12.2018.

Nije meni žao što ne kupismo avione, već mi žao novaca koji nestadoše kroz Agrokor i brodogradilišta. Kakav Pink Panter, ovi su desetak tisuća puta sposobniji!!! Ode iz proračuna 3.5 milijardi kuna. Dati garanciju, za brodogradilište, koja vrijedi kao ii eskadrila F-16 i ne voditi brigu o poslu. Kako???

ZN
Znam
11:02 30.12.2018.

A u letnom ja mislio u zimskom

DA
danijelrukavina4
13:38 30.12.2018.

Javio se Vulin, zvani "to mi je od tetke". On je sada ministar obrane u Srbiji. Kada se vidi njegov "curriculum vitae" ( mislim da sam dobro napisao, ako nije, molim za oprost) ili životopis - pa to je tek smijurija. Prvo je bio "levičar" i "socijalista", a danas je po stavovima "desničar" i "nacionalista". Ustvari, nije ništa. Nula od čoveka, što bi rekli Srbi. A inače, opasno izgleda, naročito kada se obuče u crno odijelo. Pa taj nije vidio ni onu bivšu vojsku, JNA, kamoli sada da je bio u kakvoj vojsci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije