Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ptice teroriziraju osječane

Vrane s leđa vrebaju prolaznike s djecom

Saša Đukić, vrane
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
04.06.2015.
u 17:00

Šetao sam se s 5-godišnjim sinom u četvrtak kada se vrana zaletjela i ogrebla maloga iza uha, rekao nam 
je stomatolog Saša Đukić

Čuje se najprije glasno graktanje. Žena skreće u Dom zdravlja, saginje se i u “slalomu” pokušava izbjeći vranu koja dolijeće i kruži joj iznad glave, diže se i spušta.

– Ma bježi od mene... – ponavlja žena ljutito.

Ptica ne odustaje, no meta ubrzava korak i uskoro se iza nje zatvaraju vrata.

Nije to scena iz filmova slavnoga Alfreda Hitchcocka, nego s osječkih ulica koju su prošloga vikenda snimili građani. Vrane napadaju Osječane posljednjih sedam dana. Jednoj su ženi, koliko je poznato, raskrvarile glavu. Meta im je, i to nekoliko puta, bio i Saša Đukić u parku u Keršovanijevoj ulici u središtu grada.

– Šetao sam se s petogodišnjim sinom u četvrtak kada se vrana zaletjela i ogrebla maloga iza uha. Nije to prvi put, zalijetale su i na mene i na psa – kaže Đukić dodajući kako u početku nije tome pridavao osobitu pažnju. Doznao je poslije da su napale i njegovu susjedu. Stomatolog je pa se priča o agresivnim vranama razvezla i u ordinaciji. “Žrtava”, doznao je, ima još.

– Jedan moj pacijent, na kojega su isto nasrnule, snimao je kako lete prema ženama u parku. Najgore je što napadaju s leđa pa nikada ne vidite kada stižu – nastavlja.

Stručnjaci ističu da vrane brane svoja gnijezda. Mladi se izliježu u ovo doba, a zna se dogoditi i da ispadnu iz gnijezda. Majke ih brane, a ljude doživljavaju kao opasnost. Gnijezda je najbolje izbjegavati.

– Doslovce ne dopuštaju da se itko približi drvetu na kojemu očito imaju gnijezdo. No nije to ništa tako strašno – zaključuje Đukić sa smiješkom.

Ornitolozi upozoravaju da vrane nisu zle ćudi, a među najinteligentnijim su pticama.

>> Sve je bilo uzalud pa sad vrane tjeraju – laserima

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Getrib
Getrib
18:57 04.06.2015.

Ponestalo štofa za plašiti građane.

Avatar SimeDjodan
SimeDjodan
18:13 04.06.2015.

" a među najinteligentnijim su pticama." - nismo li to malo pomiješali gavrane s vranama?

Avatar IstinaHurts
IstinaHurts
18:25 04.06.2015.

koja egocentričnost tipična za balkan. meni više izgleda kao da prolaznici sa djecom teroriziraju vrane

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije