Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROVIZIJA

Evo zašto Baby Lasagna nastupa pod ovim rednim brojem i tko je to odlučio

Malmo: Baby Lasagna na probi uoči prve polufinalne večeri Eurosonga
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/13
10.05.2024.
u 08:00

Nakon konferencije za medije održane nakon prvog polufinala naš predstavnik Baby Lasagna izvukao je "Producer's Choice" što znači da će produkcija odlučiti pod kojim rednim brojem on nastupa u subotu u velikom finalu koje će se održati u Malmö Areni i ta činjenica je zabrinula obožavatelje

Ovogodišnje 68. izdanje Eurovizije ima brojne promjene vezane za redoslijed izvođenja pjesama u finalu te je također novost kako pet zemalja koje svake godine izravno ulaze u finale imaju priliku nastupiti u polufinalnim večerima kako bi publici prije same završnice predstavili svoje pjesme. Od prošle je godine uvedena promjena u načinu na koji se odlučuje o poretku velikog finala i ta promjena je malo zabrinula i obožavatelje Marka Purišića.

Prijašnjih godina zemlje koje su se kvalificirale iz polufinala te zemlje koje spadaju u "velikih 5" nasumično su birale u kojem dijelu finala će nastupati. Ove godine se uvodi i pravilo "Producer’s Choice" prema kojem glazbenici nasumično izvlače redoslijed svog nastupa pa tako mogu izvući nastup u prvoj polovici finala, u drugoj polovici ili pak novu opciju - izbor producenta. Izvođač koji izvuče opciju "Producer's choice" ovisi o odluci producenata koji odlučuju hoće li taj izvođač nastupiti u prvom ili drugom dijelu finala.

VEZANI ČLANCI

Promjena znači da će sada postojati 6 mjesta za odabir u prvoj polovici redoslijeda, 6 mjesta koja se mogu odabrati u drugoj polovici i 13 mjesta po izboru producenta. Organizatori žele da finale bude što privlačnije, a kako se prijašnjih godina znalo dogoditi da im se recimo u prvoj polovici finala zaredaju samo balade, sada su htjeli da finale bude dinamičnije, a ovakav način raspodjele im to i omogućava. Christer Björkman, ovogodišnji producent Eurovizije objasnio je detaljnije o razlozima ovih promjene:

Malmo: Baby Lasagna na probi uoči prve polufinalne večeri Eurosonga
1/58

- Sve je u stvaranju najbolje mogućeg TV showa i davanju prilike svim umjetnicima da zablistaju. Prethodnih godina se znalo dogoditi da mnoge balade završe u istom dijelu finala ili se znalo dogoditi da mnogi favoriti budu izvučeni tim redoslijedom da nastupaju jedan za drugim. Opcija "Producer’s Choice" omogućuje više fleksibilnosti i daje mogućnost stvaranja još boljeg protoka različitih tempa i još uzbudljivijeg velikog finala Eurovizije.

Nakon konferencije za medije održane nakon prvog polufinala naš predstavnik Baby Lasagna izvukao je "Producer's Choice" što znači da će produkcija odlučiti pod kojim rednim brojem on nastupa u subotu u velikom finalu koje će se održati u Malmö Areni i ta činjenica je zabrinula obožavatelje. Jutros je objavljeno kako Marko nastupa 23. po redu. 

VIDEO Emilija Kokić i Morana Zibar o Baby Lasagni: Žiri je konzervativan, o plasmanu ovisi nekoliko stvari

Komentara 7

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
08:51 10.05.2024.

Produkciji su važni gledanost i dojam. Na gledanost ovog događaja ne može previše utjecati ali na dojam može. Pa će se produkcija pobrinuti za dinamiku i završni dojam. To što je hrvatska pjesma pred kraj rasporeda nije uopće loše jer to znači kako produkcija misli da je pjesma u najmanju ruku dojmljiva i nije iritantna već pjevna, plesna i donosi i novu vrstu plesa. Što god bude za sada sve ide dobro.

GL
Glagoljica
13:03 10.05.2024.

Eutrovision: Manipulacije, prijevare, utjecaji? Svaki pojedini stanovnik svake suverene drzave unutar Eurovision odlucuje koju ce pjesmu nagraditi svojim glasom. Naravno da mediji , posebno socijalni mediji, mogu skrenuti dojam u zeljenom smjeru, ali opet, svaki pojedinac ima zadnju rijec. Poznatoo je da stanovnici svake pojedine zemlje u najvecoj mjeri daju svoj glas kulturno, politicki, religijski bliskim zemljama ponekad neovisno o kvaliteti pjesme i izvedbe. Sto se pak tice zirija, ne znam je li uopce moguce, i zasto bi bilo pozeljno, manipulirati, i tko je taj koji bi uspio doci i ”usmjeriti” do po 6,7 clanova zirija svake pojedine zemlje, a zemalja u Eurovision je 36.

VE
verrmaj
18:48 10.05.2024.

O njemu se pise vise nego o bilo kome ako bude 10 ti bit ce veliki uspjeh

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije