Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stanje na cestama

Vozilo u kvaru na A1, magla i mokri kolnici rade probleme

autocesta
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
31.10.2018.
u 07:35

Očekuje se pojačan promet tijekom cijelog dana u gradovima, na prilaznim i obilaznim cestama

Kolnici su mjestimice mokri ili samo vlažni i skliski u središnjoj Hrvatskoj, Lici i Gorskom kotaru, u Lici ponegdje ima magle; smanjena je vidljivost na autocesti A1 na mostu Gacka, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Uoči blagdana Svih svetih na snazi je zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 t na pojedinim dionicama državnih cesta u Istri i duž jadranske obale bit će u srijedu, 31. listopada, od 15:00 do 23:00 sata, a u četvrtak, 1. studenog, od 14:00 do 23:00 sata.

Povodom blagdana Svih svetih privremena je regulacija prometa u zonama gradskih i mjesnih groblja. Očekuje se pojačan promet tijekom cijelog dana u gradovima, na prilaznim i obilaznim cestama.

HAK upozorava vozače da je u prometu i dalje veliki broj biciklista, mopedista i motociklista i poziva ih da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze na tu kategoriju sudionika u prometu i ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste HAK podsjeća da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

Na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče vozilo u kvaru je na 358. km između čvora Prgomet i čvora Vučevica u smjeru Dubrovnika;
vozilo u kvaru na 386. km između čvora Dugopolje i čvora Bisko u smjeru Dubrovnika.

Na autocesti A4 Goričan-Zagreb predmet je na kolniku između naplatne postaje Sv. Helena i odmorišta Sesvete u smjeru Zagreba.

Na većini graničnih prijelaza nema dužih čekanja.

U prekidu su katamaranske linije Mali Lošinj - Cres - Rijeka; Novalja - Rab - Rijeka; Ubli - Vela Luka- Hvar -Split; Vis - Split te
brodska linija Komiža-Biševo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije