Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u nesreći poginulo 10 osoba

Vozač autobusa s Kosova dobio još dva mjeseca pritvora, odvjetnik: 'U jako je lošem stanju'

Slavonski Brod: Vozaču autobusa određen istražni zatvor u trajanju od mjesec dana
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/4
31.08.2021.
u 15:46

Policija je očevidom utvrdila da je do prometne nesreće došlo tako da se vozač, inače 52-godišnji državljanin Kosova, nije držao sredine trake

Vozač autobusa s Kosova, u kojem je krajem srpnja kod Slavonskog Broda poginulo 10 osoba, dobio još dva mjeseca pritvora

- Mom klijentu su produljili pritvor na još dva mjeseca zbog mogućnosti bijega. Čujem se s njim, nije dobro. U jako je lošem stanju, kazao je odvjetnik 52-godišnjeg vozača Igor Cišper za 24sata i dodao da čekaju prometno vještačenje kako bi se mogle utvrditi činjenice. Odvjetnik nije htio odgovoriti je li vozač dobio neke prijetnje. 

Podsjetimo, 25. srpnja oko 6.20 sati na bočnu stranu prevrnuo se autobus koji je prometovao iz Frankfurta u Prištinu. Smrtno je stradalo 10 osoba, a deseci su ozlijeđeni. Ozlijeđene osobe prevezene su tada u bolnicu u Slavonskom Brodu. 

VIDEO Privođenje vozača autobusa u kojem je poginulo 10 osoba

Vozač je uhićen pod sumnjom da je upravljao motornim vozilom na način da se nepropisno kretao, odnosno da nije koristio prometnu traku nego je sletio. Policija je očevidom utvrdila da je do prometne nesreće došlo tako da se vozač, inače 52-godišnji državljanin Kosova, nije držao sredine trake već je prešao na travnatu površinu gdje se autobus prevrnuo.

Vozač je kazneno prijavljen zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz članka 227 Kaznenog zakona - izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, za što je najveća kazna do 15 godina zatvora.

Ključne riječi

Komentara 6

DU
Deleted user
16:08 31.08.2021.

Najgore su te saobracajne nesrece gdje vozac nije pijan, ali je zaspao u voznji od umora i iscrpljenosti, a stradaju nevini putnici nenamjerno.. I sto sad sa njim?

Avatar RocoBaroco
RocoBaroco
16:36 31.08.2021.

Nema njemu povratka na Metohiju..

LA
lajh1985
16:28 31.08.2021.

Kako ovoga po brzom potezu u cuzu, a nas tomo je 10 godina visio po kavama da tek sad dobije neki zatvor ako i je tamo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije