Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ALBIN KURTI

Premijer Kosova uputio pismo zahvale Plenkoviću: 'Naš narod vam nikad neće zaboraviti ovu gestu'

EU's Josep Borrell and Kosovo's PM Albin Kurti hold a joint news conference in Brussels
Foto: POOL/Reuters/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/4
01.08.2021.
u 20:02

"Vaša brza reakcija nakon tragične nesreće u Slavonskom Brodu, gdje je život izgubilo deset naših sunarodnjaka te liječenje ozlijeđenih i zbrinjavanje ostalih putnika, pokazuju Vaše osobne velike kvalitete i velikodušni duh hrvatskog naroda"

Premijer Kosova Albin Kurti uputio je zahvalnicu hrvatskom kolegi Andreju Plenkoviću za pomoć pruženu nakon tragicne nesrece autobusa u Hrvatskoj.

Kurti je kazao kako je brz odgovor hrvatskih vlasti pokazao "najviše vrijednosti „i velikodušan duh hrvatskog naroda“.

"Vaše nesebično zalaganje i zalaganje institucija Vaše države u pružanju sve potrebne skrbi našim sunarodnjacima, duboko je dirnulo naša srca", stoji u pismu.

"U ime Vlade i naroda Republike Kosova te u moje osobno ime, primite najsrdačniju zahvalu za pomoć koju ste nam pružili u teškoj situaciji za našu zemlju. Vaša brza reakcija nakon tragične nesreće u Slavonskom Brodu, gdje je život izgubilo deset naših sunarodnjaka te liječenje ozlijeđenih i zbrinjavanje ostalih putnika, pokazuju Vaše osobne velike kvalitete i velikodušni duh hrvatskog naroda", navodi kosovski premijer.

Kurti u pismu dalje navodi kako narod Kosova Kosova nikada neće zaboraviti ovaj čin humanosti i solidarnosti s našom tragedijom.

Komentara 13

TE
TerMInator
20:43 01.08.2021.

Dragom kosovskom narodu sve najbolje, a u nesreći koja se na žalost dogodila, pružili smo ruku i pomoć, kako bi nevolja bila što manja. Lijepo je saznanje da imamo prijatelje u njima. Mrtve na žalost ne možemo vratiti, neka imaju mir u Nebu.

HE
Herceg56
20:41 01.08.2021.

Hrvatski narod je plemenit,hrabar i odlučan.Spremni smo svatkom pomoći a posebno onima koji se nađu u nevolji.Pokoj vječni poginulima a ozljeđenima brz oporavak.

TR
trafic4444
20:29 01.08.2021.

Nismo mi zaboravili kolko je bilo Kosovara u Domovinskom ratu....a u nesreći se ne pita....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije