Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
udarali je nogama

Vojnici snimljeni dok su brutalno premlaćivali prosvjednicu

Sanja Jovanović
Foto: Reuters
1/4
19.12.2011.
u 11:20

U Egiptu prosvjedi traju već četiri dana, a u njima je dosad poginulo desetero ljudi

Novi prosvjedi u Egiptu traju već četiri dana, poginulo je 14 ljudi, a stotine su ozlijeđene. Liječnici su potvrdili da su neki od mrtvih pogođeni mecima, a jednog je muškarca pregazilo vojno vozilo dok je pokušavao spriječiti premijera Kamaija al-Ganzourija da uđe u zgradu vlade.

U međuvremenu se internetom proširila videosnimka koja prikazuje pripadnike vojnih snaga kako brutalno premlaćuju jednu prosvjednicu. Videosadržaj snimljen u nedjelju u blizini kairskog trga Tahrir prikazuje kako više vojnika drži djevojku dok je neki od njih udaraju pendrecima i nogama te joj trgaju odjeću.

Vlast u Egiptu preuzela je vojska nakon pada dugogodišnjeg vođe Hosnija Mubaraka. Među narodom se proširio strah da vojska neće vlast dati civilnoj vladi, a čak ni parlamentarni izbori, čija će se posljednja faza održati idućeg mjeseca, nisu umirili građane. Tome sigurno neće pridonijeti ovakvi brutalni postupci vojske.

Komentara 14

LV
lord vader
11:40 19.12.2011.

na ovo se odgovara benzinom.....svaki prosvjednik po bocu benzina i da vidis kako smradovi gore.....ccccc

RE
@rea
12:08 19.12.2011.

Kakvi su to neljudi, užas. Nadam se da će ih netko prepoznat na snimci (uvijek netko nekoga prepozna), te će im ljudi vratit\' desetostruko.

KR
k/rouge
22:03 20.12.2011.

bah, kak sam rekao. Zalit ce se i gadafi i ben-ali i mubarak. A cirkus tek dolazi sa exstremnim muslicima na vlasti. Serijatski zakoni i slicno. Zivi bili pa vidli...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije