Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPTUŽENI ZA TERORIZAM

Tko je vođa grupe uhićene u Crnoj Gori? Bivšeg šefa Žandarmerije zovu 'Mali Legija'

dikić
Foto: screenshot/youtube
17.10.2016.
u 14:37

MUP Crne Gore i Specijalno tužiteljstvo priopćilo je kako su državljani Srbije na čelu s Dikićem na teritoriju Crne Gore "počinili kazneno djelo stvaranja kriminalne organizacije i kazneno djelo terorizma"

U noći sa subote na nedjelju, oko 1.30 sati u okolici Podgorice uhićen je Bratislav Dikić (46), bivši šef srpske Žandarmerije. S njim je uhićeno i 19 srpskih državljana koji su, kako se tvrdi, namjeravali izazvati nerede na dan izbora u Crnoj Gori.

Prema informacijama Blica, Dikić je u petak doputovao u Beograd iz Niša, a u Crnu Goru stigao je u subotu.

– Osumnjičenici su automobilima stigli u Podgoricu, gdje su se rasporedili u najmanje tri grupe s instrukcijama da rasporede oružje na različite lokacije. Grupa je privedena prilikom obilaska jedne od tih lokacija, odnosno skladišta oružja i streljiva. Među uhićenima je navodno i troje ljudi koji su se prije dovodili u vezu s ratnim zločinima. Pod nadzorom je također još jedna grupa koja je stigla iz jednog grada u unutrašnjosti Srbije – kazao je izvor za Blic

Dikić je postao šef Žandarmerije početkom lipnja 2009., u vrijeme dok je ministar policije bio Ivica Dačić. Dobio je Orden za hrabrost, Orden za zasluge u obrani i sigurnosti zemlje te Ratni križ.

S funkcije je smijenjen 2013., a njegov mandat obilježio je niz skandala koji su potresli elitnu jedinicu, uključujući uhićenja pripadnika odjela za iznude i ubojstva. Optuživan je i da želi stvoriti novi JSO (Jedinica za specijalne organizacije) u kojem bi on bio tzv. Mali Legija. Odnedavno je i službeno umirovljen, a osnovao je i političku stranku Patriotski pokret Srbije.

MUP Crne Gore i specijalno tužiteljstvo priopćilo je kako su državljani Srbije na čelu s Dikićem na teritoriju Crne Gore "počinili kazneno djelo stvaranja kriminalne organizacije i kazneno djelo terorizma".

Sumnjaju da je Dikić formirao grupu koja bi, u slučaju da na izborima pobjedi DPS, napala okupljene građane ispred Skupštine Crne Gore i službenike Uprave policije, a potom zauzela prostorije Skupštine i proglasila pobjedu određenih političkih stranaka. Navodno su namjeravali uhititi Milu Đukanovića.

Uhićeni su Kristina Hristić (39), Vladimir Božović (21), Nikola Đorđević (21), Stefan Velimirović (25), G.K. (17), Bojan Kovačević (40), Luka Đorđević (18), Branko Milić (61), Milan Dušić (59), Dragan Maksić (40), Srboljub Đorđević (52), Aleksandar Čurović (33), Aleksandar Aleksić (42), Nikola Đurić (33), Siniša Ćetković (37), Dejan Stanojević (42), Miloš Aćimović (26), Ivica Matić (36) i Perica Andrić (39), dok se traga za Aleksandrom Sinđelićem, javlja Blic.

Demokratska partija socijalista Mile Đukanovića osvojila je najviše glasova i mandata (35), dok je Demokratski front osvojio 18 mandata. Ključ je osvojio devet mandata, kao i Demokrati.

>> Policija uhitila 20 naoružanih muškaraca iz Srbije! 'Planirali su oteti Đukanovića'

>> Đukanovićev DPS osvojio najviše mandata na izborima u Crnoj Gori. Oporba: Imamo više od DPS-a. Zastupnici manjina odlučuju tko će biti vlast

Komentara 14

DU
Deleted user
16:21 17.10.2016.

ahahaha...6. oslobodjena...14 ih resilo da osvoji Crnu Goru...ahahaha ako je i od MIla, mnoooogooo je...

VA
vapor
15:29 17.10.2016.

Ništa novo da je Srbija jedan od pokrovitelja međunarodnog terorizma i pokušaja prevrata u okolnim državama. Zadivljuje kako im uspijeva takvu politiku vodit na očigled EU, NATO-a i drugih bez ikakvih posljedica!

VR
vracar
15:57 17.10.2016.

Ovi svi bas peavi teroristi, svi u najboljim godinama i spremni kao ufc borci, narocito ove dede od 60 godina, i dete od 17( laz je da ima 18). Ustvari izgovor da se uhapsi 2500 aktivista demokratskog fronta, clanovi njihovih porodica... Milo je presao svaku meru, i siguran samda da ce imati velikih problema d asastavi vladu, ako uopste uspe. I drago mi je da su peo-srpske partije osvojile vise glasova i dobile vise poslanika od milovof dps, sto znaci da se vecina pravoslavnih crnogoraca oseca pro-srpski. I imaju svoju drzavu, oduvek su je i imali, me treba se srbija tamo mesati u politiku, neka su nezavisni, ali me niko nikad nece ubediti da nismo isti narod, ma sta pokusavali ovi sa zapada da nam nametnu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije