Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I kipić Huga Chaveza

Vladimir Putin dobio nagradu za mir!

putin
Foto: Handout/REUTERS/PIXSELL
08.10.2016.
u 21:45

Najava predsjednik Venecuele Nicolasa Madura dolazi na isti dan kad je Nobelova nagrada za mir dodijeljena kolumbijskom predsjedniku Juanu Manuelu Santosu

Predsjednik Venecuele Nicolas Maduro najavio je uspostavljanje nagrade za mir u čast pokojnog socijalističkog vođe Huga Chaveza, a prvi koji će dobiti tu nagradu je ruski predsjednik Vladimir Putin. Najava dolazi na isti dan kad je Nobelova nagrada za mir dodijeljena kolumbijskom predsjedniku Juanu Manuelu Santosu, zbog njegove uloge u pregovorima za povijesni mirovni sporazum s marksističkim pobunjenicima (FARC).

"Odlučio sam stvoriti Hugo Chavez nagradu za mir i suverenitet", rekao je Maduro tijekom televizijskog gostovanja gdje je otkrio otkriti statuu Chaveza koji je dizajnirao ruski umjetnik.

"Mislim da je predsjednik Vladimir Putin zaslužio ovu nagradu Hugo Chavez", rekao je Maduro i opisao Putinu kao "borca za mir". Maduro je dodao da će dobitnici primiti minijaturnu repliku kipića Chaveza.

Venecuela se u vrijeme Chavezove vladavine otvoreno suprotstavljala američkoj dominaciju u regiji, a u isto vrijeme je izgradila saveze s tradicionalnim protivnicima SAD-a, uključujući Rusiju i Kinu, piše Guardian.

Komentara 12

ZG
zg223
11:26 09.10.2016.

dobit ce nagradu za mir od venecuele,koja jedina uz ruse stavlja veto na zaustavljanje rata u siriji u vijecu un-a...a izvrnutog li svijeta.

GV
golub Vaso
00:02 09.10.2016.

car je ikona slobodnog svijeta

Avatar mason
mason
00:50 09.10.2016.

Cirkusa boze.🚾

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije