Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na WhatsAppu

Vlada predstavlja Andriju, digitalnog asistenta u borbi protiv koronavirusa

Vili Beroš
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
13.04.2020.
u 18:44

Andrija će pomoći hrvatskim epidemiolozima i cijelom zdravstvenom sustavu u kontroli epidemije COVID-19, priopćeno je iz Vlade

Vlada sutra predstavlja Andriju, prvog digitalnog asistenta u borbi protiv koronavirusa na WhatsAppu u Hrvatskoj.

Andrija je ime dobio po ocu preventive dr. Andriji Štamparu koji je postavio temeljne principe javnog zdravstva primijenjene diljem svijeta. Izgrađen je na platformi WhatsApp Business API, koristeći globalnu komunikacijsku platformu hrvatske IT tvrtke Infobip.

– Andrija će pomoći hrvatskim epidemiolozima i cijelom zdravstvenom sustavu u kontroli epidemije COVID-19. U vremenu kada su liječnici opterećeniji nego inače, digitalni asistent može dovoljno brzo i učinkovito građanima pružiti aktualne informacije i preporuke – priopćila je Vlada.

Na predstavljanju sutra u 11 sati sudjelovat će  ministar uprave Ivan Malenica, ministar zdravstva Vili Beroš, predstojnik Ureda predsjednika Vlade Zvonimir Frka-Petešić, predsjednik udruge CroAI i direktor AI tvrtke Mindsmiths Mislav Malenica te epidemiolog Branko Kolarić.

VIDEO Ministar Beroš: 'Nemamo lijeka, niti cjepivo, molim vas ponašajte se odgovorno!'

Ključne riječi

Komentara 43

Avatar Evo zore, evo kroasana
Evo zore, evo kroasana
19:01 13.04.2020.

Pa to već imamo, zove se Đikić.

OR
Orilogorilo
20:23 13.04.2020.

Kuhanje zabe, navikava nas se da je to sve neminovno, totalni nadzor, toboze zbog korone. A i gornja mocila se slažu

Avatar hdzovapodriguša
hdzovapodriguša
19:46 13.04.2020.

Jel to na sliku i priliku Velikog Vođe Andreja?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije