Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zločin bez kazne

VIDEO Zvjerskim pokoljem Srbi odgovorili nakon operacije Papuk '91

Operacija Papuk '91
Foto: Nenad Sestic/studio23
1/2
15.12.2018.
u 09:16

Na današnji dan prije 27 godina prilikom povlačenja neprijateljskih snaga iz Voćina, glavnog raskrižja na ovom području, dogodio se zvjerski pokolj 43 mještana

Danas je 27. obljetnica operacija "Papuk '91" je uslijedila nakon uspješno provedenih operacija OG Posavina na području Nove Gradiške, Novske i oslobađanja Lipika.

Neprijateljskim snagama u Zapadnoj Slavoniji je prijetilo odsijecanje u sjevernim područjima Zapadne Slavonije, a 13.prosinca započela je operacija "Papuk '91", kojoj je bio cilj potisnuti neprijateljske snage prema Zvečevu, Kamenskoj i izbaciti ih preko Save.

15.prosinca, prilikom povlačenja neprijateljskih snaga iz Voćina, glavnog raskrižja na ovom području, dogodio se zvjerski pokolj 43 mještana, koji je šokirao osloboditelje, ali i svjetsku javnost.

Stradavali su Hrvati, ali i sumještani Srbi koji su uhvaćeni u njihovom skrivanju.

Više o ovoj akciji pogledajte u videu ispod.

Pogledajte video o operaciji Papuk '91 - autor: Nenad Šestić/studio23

 

Komentara 75

TR
trabant7
09:25 15.12.2018.

Barbari i zauvjek barbari, zločinci i genocidan narod.

PO
Popivode
10:09 15.12.2018.

Sta reci za tkz smrde 1389 ih nag.zili turci,1945 ih posrali Njemci 91 ih popisali Hrvati,Bosnjaci i Slovenci, 99 ih NATO obogatio osiromasenim uraniumom.Narod poznat po lazima i genocidu. Lazima da su u Jasenovcu pobijeni i to kao milion ih pobijeno,lazima da su u Bosni pobijeni .Genocidna marva koja je napravila desetine genocida na Hrvatima i muslimanima do NDH cetnici svako malo klali.I sad Vukovar, Srebrenica itd.Obicni lupezi i varvari

MI
miki45
13:20 15.12.2018.

gdje su krivci nitko ich ne trazi niti pokazuje da znammo gdje su krivci ---jer srbi ko srbi opet lazuckaju kazu nisu oni u hr ratovali

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije