Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATROGASCI INTERVENIRALI

VIDEO Zbraja se šteta nakon poplava: Neobična pojava snimljena uz prugu u Požegi

poplava u Požegi
Foto: JVP Požega
1/21
13.05.2023.
u 11:29

Gradonačelnik Željko Glavić kaže da su uglavnom poplavljeni podrumi i dvorišta te da šteta "ne bi trebala biti veća", no teško je procijeniti prije nego građani pošalju dojave

Požeško područje jučer je pogodila snažna kiša koja je u tek sat vremena donijela ogromne količine oborina koje su poplavile škole, vrtić, nogometni klub i brojne kuće. Šteta koju je razorno nevrijeme ostavilo za sobom tek se danas može pokušati procijeniti i početi sanirati.

Članovi nogometnog kluba NK 'Mladost' Čačinci danas ujutro su ušli u prostorije kluba koje su zatekli u jedva prepoznatljivom stanju. Hodnike i zidove prekriva blato, a namještaj je razbacan po prostorijama i znatno oštećen vodom. Fotografije su podijelili na svojim društvenim mrežama.

poplava u Požegi
1/14

Pune ruke posla sinoć su imali i vatrogasci, piše portal Požega.eu koji je razgovarao sa zapovjednikom Daliborom Hrunkom. On je kazao da je bilo 30-ak intervencija. "Bilo je poplava podruma, nešto je ušlo u kuće. Odvodnja nije mogla progutati toliku količinu kiše pa nam je u nekoliko ulica napravila problem" naveo je zapovjednik požeških vatrogasaca.

Požeški vatrogasci objavili su apokaliptićne fotografije nakon snažnog nevremena koje je jučer zahvatilo Požeštinu. 

- Jučer od 16 sati JVP Grada Požege zaprimila je nekoliko dojava o potrebi ispumpavanja vode iz stambenih i gospodarskih objekata na području Grada Požege.  Nevrijeme praćeno jakom kišom i ledom uzrokovalo je zatvaranje pojedinih cesta u Gradu. Odrađeno je preko 30 intervencija na kojima je sudjelovalo 20 vatrogasaca i 6 vozila.  Po završetku dana oko 23 sata zabilježen je požar drvenog objekta na kojemu je sudjelovalo 5 vatrogasaca s 2 vozila te 3 vatrogasca u pričuvi. Danas su do 11 sati odrađene su 3 intervencije - objavili su požeški vatrogasci. 

 

Gradonačelnik Željko Glavić kaže da su uglavnom poplavljeni podrumi i dvorišta te da šteta "ne bi trebala biti veća", no teško je procijeniti prije nego građani pošalju dojave. Dodao je i kako se za sada ne razmišlja o proglašenju elementarne nepogode.

A zanimljivi prizori dolaze iz Požege gdje je Ulica Đure Basaričeka iznad Sajmišta, koje je najgore pogođeno nevremenom, poplavila u tolikoj mjeri da se oko željezničke pruge stvorio mutni bazen, a tik uz prugu vidljiv je i snažni vodeni vrtlog koji je portal 034 zabilježio na videu. Malo je nedostajalo da vodena bujica potopi i željezničku prugu koja je jedva ostala iznad vode.

Inače, uslijed jakih oborina oštećena je zgrada dječjeg vrtića u Čačincima koji je otvoren prije tek godinu i pol dana, a njegova je izgradnja stajala oko 6 milijuna kuna. Građani su u nevjerici gledali kako se razina vode penje gotovo do stropa ustanove koju inače pohađa 50-ak djece.

Ključne riječi

Komentara 2

GL
gliva
12:40 13.05.2023.

Jako je važno da mi uredno plačamo Slivne vode i ostala davanja Ministarstvu za uređenje voda! Plače su osigurane a sada možda ćemo i nešto raditi!

LL
lijepa_li si
12:06 13.05.2023.

i indijanci su svoje wigwame gradili na uzvisini!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije