Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAGREB U MAGLI

VIDEO Upaljen narančasti alarm u jednoj regiji. Očekuje se vjetar brzine i do 100 km/h

Rijeka: Problemi zbog olujne bure na riječkom području
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/3
Autori: vecernji.hr, Hina
17.12.2023.
u 10:14

Ove nedjelje većina Hrvatske je u ''zelenom'', dok je narančasti alarm upaljen zbog vjetra čija bi brzina na udare mogla doseći i do 100 km/h

Pretežno sunčano, u unutrašnjosti mjestimice magla, najviša dnevna temperatura zraka između 5 i 9, a na obali i otocima od 11 do 15 Celzijevih stupnjeva, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za nedjelju. Vjetar slab, na Jadranu bura u slabljenju, ujutro još ponegdje olujni udari.

Ove nedjelje većina Hrvatske je u ''zelenom'', dok je narančasti alarm upaljen zbog vjetra čija bi brzina na udare mogla doseći i do 100 km/h. Osim toga, jutros se Zagreb probudio u gustoj magli, no na području Hrvatske u posljednja 24 sata nisu zabilježene padaline. Snijeg je zabilježen tek na Zavižanu, i to dva centimetra visine.

Što se tiče prognoze za ponedjeljak, očekuje se pretežno sunčano, prijepodne mjestimice magla, zbog koje je na području središnje Hrvatske upaljen žuti meteoalam. Mirno, na Jadranu ujutro ponegdje burin, popodne slab vjetar s mora. Jutarnja temperatura od -3 do 1, na Jadranu od 5 do 9, najviša dnevna od 7 do 11, na obali i otocima od 12 do 16 °C.

Prometna prognoza

Kolnici su mjestimice mokri i skliski, zbog niskih temperatura na cestama u unutrašnjosti moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima, magla smanjuje vidljivost na cestama u unutrašnjosti, izvijestio je u nedjelju Hrvatski autoklub (HAK).

POVEZANI ČLANCI:

Usporeno se vozi u zonama radova na Jadranskoj aveniji u Zagrebu zbog radova na vijaduktu Sava-Odra. Zbog odrona na Jadranskoj magistrali (DC8) u mjestu Štikovica kod Dubrovnika vozi se jednim trakom, uz regulaciju prometa semaforima. Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta na moru u prekidu su pomorske linije:

Za Splitsko okružje: Katamaranska linija Ubli-Vela Luka-Hvar-Split; Katamaranska linija Vis-Split; Katamaranska linIja Jelsa-Bol_Split.

Riječko okružje: Katamaranska linija Mali Lošinj-Susak-Unije-Cres-Rijeka; Katamaranska linija Rijeka-Cres-Unije-Susak-Mali Lošinj - linija će biti uspostavljena u 16 sati s polaskom iz Rijeke. Na graničnim prijelazima sa Srbijom Bajakovo (Batrovci) i Tovarnik (Šid) čekanja su za teretna vozila oko 3 sata na izlazu.

>> VIDEO Sat tjelesne aktivnosti: Gospodin je svojim razgibavanjem u hladnom moru zabavio sve prisutne

Komentara 2

KU
Kuler
10:26 17.12.2023.

A jesu ga upalili sibicom ili upaljacem?

CA
cactus
10:28 17.12.2023.

za koju regiju je upaljen

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije