Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZLOČINAČKO UDRUŽENJE

VIDEO Pogledajte policijsku akciju: Uhićena četvorica, oduzeta droga i oružje

Policijsko uhićenje
Foto: PU krapinsko-zagorska
1/4
15.07.2022.
u 15:28

Policija je uhitila i predala pritvorskom nadzorniku četiri hrvatska državljana osumnjičena za počinjenje kaznenih djela zločinačkog udruženja i neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Provedeno je izrazito kompleksno kriminalističko istraživanje, a uhićeni su pokazali veliki stupanj međusobne organiziranosti kriminalnih aktivnosti.

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave krapinsko-zagorske, u suradnji s policijskim službenicima Uprave kriminalističke policije Ravnateljstva policije, i u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, dovršili su 13. srpnja 2022. višemjesečno kriminalističko istraživanja nad više osoba. Istraga se provodila zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela zločinačkog udruženja i neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Tijekom istrage policija je bila na tri lokacije, pa je u pretregama na području PU krapinsko-zagorske, PU zagrebačke i PU primorsko-goranske pronađeno ukupno: 8.070,18 grama marihuane, 41.271,4 grama amfetamina (speed),  88 litara kemikalija (amfetaminskog ulja),  2.953,78 grama kokaina, 38 grama tableta MDMA, 6,5 mililitara ulja konoplje, nekoliko konzumiranih jointa, jedna lovačka malokalibarska puška, jedan pištolj, digitalne vage, drobilice, mobiteli te više od 80.000,00 kuna.

Četiri hrvatska državljana su uhićena i predana pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava protiv njih podnesena je Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Komentara 2

FR
frend1
16:20 15.07.2022.

Nemojte im oduzeti pravo na slobodu, jer treba dokazati indivisualnu krivnju. Možda su ova četvroica se slučajno našli u vikendici punoj droge. Tako to gleda Ustavni sud...

OT
otrovnijezik
15:34 15.07.2022.

Ustavni sud reći će kako je sve po zakonu. Sjetite se prijašnjih uhićenja i zločinačke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije