Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAZOTKRIVENA ZLOČINAČKA SKUPINA

Uhićena četvorica te nađeno osam kg marihuane, 42 kg speeda, tri kilograma kokaina...

Ilustracija
Grgo Jelavic/PIXSELL/Ilustracija
14.07.2022.
u 17:28

USKOK navodi da su osumnjičenici prodali najmanje 527,63 grama marihuane, 52,29 grama kokaina, 926 tableta MDMA i 974,37 grama amfetamina, čime su pribavili protupravnu imovinsku korist u iznosu od najmanje 89.325,00 kuna

Više osoba sumnjiči se za zločinačko udruživanje u sklopu kojeg su se bavili neovlaštenom proizvodnjom i prodajom droge, priopćeno je iz MUP-a i USKOK-a. Iz MUP-a napominju da je riječ o "izuzetno kompleksnom kriminalističkom istraživanju u kojem su članovi zločinačkog udruženja pokazali veliki stupanj međusobne organiziranosti kriminalnih aktivnosti". Zajednička uskočko-policijska akcija provedena je na području PU krapinsko-zagorske, a tijekom akcije obavljene su i pretrage na području više PU; krapinsko-zagorske, zagrebačke i  primorsko-goranske. U konačnici to je rezultiralo uhićenjem četiri osobe te zapljenama osam kilograma marihuane, 42 kilograma speeda, 88 litara kemikalija (amfetaminskog ulja),  gotovo tri kilograma kokina, 38 grama tableta MDMA, 6,5 mililitara ulja konoplje... Nađena je i lovačka malokalibarska puška, pištolj, digitalne vage, mobiteli te više od 80.000 kuna.

Uhićene osobe u dobi su od 29, 26, 26 i 32 godine, a sumnja se da je 29-godišnjak od neutvrđenog dana  2021. do 13. srpnja 2022., na području Bistre i Krapinsko-zagorske županije, ostale organizirao u zločinačko udruženje kojem je primarni zadatak bio nabavka raznih vrsta droga, prijevoz i skladištenje droge te daljnja preprodaja.

Sumnja se da je 29-godišnjak nabavljao veće količine kokaina, amfetamina, MDMA, heroina i marihuane, a zatim je tu drogu sakrivao i skladištio te ju predavao dvojici 26-godišnjaka radi daljnjeg čuvanja i skladištenja. Prema uputama 29-godišnjaka njih su dvojica  drogu skrivali, čuvali, a zatim dalje preprodavali dok je 32-godišnjak bio zadužen da nalazi kupce na  području Krapinsko-zagorske županije. Novac od kupoprodaje droge se predavao 29-godišnjaku.

USKOK navodi da su na opisani način osumnjičenici prodali najmanje 527,63 grama marihuane, 52,29 grama kokaina, 926 tableta MDMA i 974,37 grama amfetamina, čime su pribavili protupravnu imovinsku korist u iznosu od najmanje 89.325,00 kuna. Navedeni iznos su, sukladno prethodnom dogovoru i ulogama, međusobno podijelili. Sva četvorica su nakon uhićenja prvo ispitana na policiji, a zatim i na USKOK-u, nakon čega su dovedeni pred suca istrage Županijskog suda u Zagrebu koji im je odredio jednomjesečni istražni zatvor.

Kako je tekla cijela akcija te kako su počinitelji otkriveni, policija bi trebala prezentirati u petak na konferenciji za novinare u PU krapinsko-zagorskoj. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije