Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
udar na šefa wagnera

VIDEO Što su sve agenti pronašli u Prigožinovoj kući: 'Ovo je čudno. Ne može normalan čovjek imati ovo'

Jevgenij Prigožin, šef Wagnera
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
Autori: Vecernji.hr, Hina
06.07.2023.
u 08:00

Prikazane su slike naoružanih ruskih agenata za provođenje zakona kako ulaze u Prigožinov ured

Ruska državna televizija u srijedu je žestoko napala Jevgenija Prigožina, vođu plaćenika u egzilu koji je prošli mjesec pokrenuo oružanu pobunu, te rekla da se istraga o tome što se dogodilo još uvijek energično provodi. Prigožin, osnivač skupine plaćenika Wagner, preuzeo je kontrolu nad južnim ruskim gradom Rostovom na Donu 24. lipnja, zauzeo tamošnji zapovjedni centar gdje Rusija koordinira svoj rat u Ukrajini i poslao kolonu boraca prema Moskvi prije nego što je odustao nakon što je sklopio dogovor s Kremljom.

Video: Šef Wagnera usred zlokobne poruke Moskvi prekinuo govor pa pustio prolaznicu da prođe

Njegova pobuna predstavljala je najveću prijetnju predsjedniku Vladimiru Putinu otkako je ruski čelnik došao na vlast prije više od dva desetljeća i prisilila je Kremlj da krene ograničavati štetu te stavi naglasak na lojalnost oružanih snaga i jedinstvo društvo suočenog s izdajom. Prema sporazumu kojim je okončana pobuna, Prigožin, čiji je cilj bio svrgnuti ministra obrane i načelnika Glavnog stožera zbog, kako je rekao, njihova nesposobnog vođenja rata, trebao se preseliti u susjednu Bjelorusiju. U zamjenu za to, kaznena prijava protiv njega trebala je biti odbačena.

Ruske sigurnosne službe izvršile su pretres u domu šefa Wagner grupe u egzilu Jevgenija Prigožina u Sankt Peterburgu. Unutra su pronašli brojne čudne predmete, uključujući perike, malj i oružje. U objektu su se nalazile i zlatne poluge čija vrijednost nije izračunata. Slike i video objavile su prokremaljske novine Izvestia nakon racije.

U emisiji pod nazivom "60 minuta" emitiranoj u srijedu navečer na državnom TV kanalu Rossija-1, prikazano je ono što je najavljeno kao ekskluzivni snimak snimljen tijekom racija policijskih snaga u Prigožinovu uredu u Sankt Peterburgu i jednom od njegovih posjeda u tom gradu.

Voditelj programa, zastupnik Jevgenij Popov, nazvao je Prigožina "izdajicom", a snimku je predstavio posebno pozvani gost – novinar Eduard Petrov – kao dokaz Prigožinove kriminalne prošlosti i licemjerja u prozivanju korupcije u oružanim snagama.

VEZANI ČLANCI:

Snimka prikazuje kutije pune novca u njegovu uredu i svežnjeve dolara u njegovoj luksuznoj rezidenciji, zajedno s onim što je nazvano njegovim osobnim helikopterom, skladištem oružja, zbirkom perika, potpuno opremljenom sobom za medicinske tretmane. "Nitko nije planirao zatvoriti ovaj slučaj. Istraga je u tijeku", rekao je Petrov, koji je rekao da su istražitelji zaključili da je video koji je Prigožin koristio kao izgovor za pokretanje pobune, a koji prikazuje navodni ruski napad na plaćenički kamp, lažan.

GALERIJA Borci Wagnera povlače se iz Rostova na Donu

Jevgenij Prigožin, šef Wagnera
1/6

Prikazane su slike naoružanih ruskih agenata za provođenje zakona kako ulaze u Prigožinov ured. "Smatram da su stvaranje imidža Jevgenija Prigožina kao narodnog heroja napravili mediji koje hrani Jevgenij Prigožin", rekao je Petrov, misleći na medije koje financira Prigožin. "Nakon što nije uspio, brzo su se zatvorili i pobjegli."

Rekao je da je u Prigožinovim stanovima i uredima pronađena gotovina u vrijednosti od 600 milijuna rubalja (6,58 milijuna dolara).

Prigožin je rekao da je Wagner poslovao samo s gotovinom, kojom je plaćao troškove. Putin je rekao da država financira Wagnera.

U emisiji su pokazane višestruke putovnice koje je koristio Prigožin i koje nose različita imena. “Ne može normalan čovjek imati toliko putovnica”, rekao je Petrov. “Zašto je ta osoba imala tako čudne ovlasti kao ozbiljan vođa nekakve kriminalne skupine”, upitao je. "Moramo doći do toga tko je bio na čijoj strani (u pobuni). Moramo ih kazniti i procesuirati."

Komentara 17

DI
dino85
07:26 06.07.2023.

Šou za mase, što se stvarno događa to zna samo naj uži krug oko Putina.

DM
dms
07:57 06.07.2023.

Radio je radi ono kaj mu gazda naredi. Dokaz je to kaj jeci dalje ziv i zdrav. Sve kaj se objavljuje na njihovim medijima je odobreno od diktatora, a umjesto pukog prenošenja neprijateljske promidžbe, bilo bi poželjno da se napravi analiza koja je svrha ti vijesti.

AC
acer7
09:07 06.07.2023.

6.8 miliona dolara? ja imam doma oko 30 euro, ali i u sitnišu još najmanje toliko. No ne smijem odavati kako se zovem da mi sused ne mazne i zapije u birtiji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije