Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
16 mjeseci rata

Putin uvjeren u pobjedu u ratu protiv Ukrajine: 'U to nema sumnje'

Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
04.07.2023.
u 22:30

Britansko Ministarstvo obrane na dnevnoj bazi izvještava o napretku ruskog rata od početka invazije. Moskva optužuje London za širenje dezinformacija.

Ruski predsjednik Vladimir Putin kaže da je i dalje uvjeren u pobjedu Moskve u ratu protiv Ukrajine. "U to nema sumnje", rekao je u utorak na sastanku s diplomantima sveučilišta za javnu upravu, po državnoj novinskoj agenciji TASS.

Ruski čelnik je naredio punu invaziju Ukrajine u veljači 2022. godine. U to vrijeme, za ratne ciljeve naveo je zaštitu etničkih Rusa u Ukrajini i demilitarizaciju susjedne zemlje. Uz to je, zbog svoje vlastite sigurnosti, Rusija morala spriječiti Ukrajinu da se pridruži NATO savezu, rekao je Putin. Nakon više od 16 mjeseci rata, Rusija i dalje okupira velike dijelove Ukrajine, no daleko je od postizanja vojnih ciljeva. Nakon niza poraza u ratu i nedavne pobune plaćenika kod kuće, Putin odnedavno rjeđe spominje vjeruje li u pobjedu.

Ruski okupatori u Ukrajini pate od ključnih slabosti unatoč djelomičnom uspjehu, ocijenili su britanski vojni stručnjaci u svome dnevnom obavještajnom izvješću o ratu u Ukrajini koje je u utorak objavilo ministarstvo obrane (MoD) u Londonu.

VEZANI ČLANCI

Ruske postrojbe su razvučene i postoji manjak topničkog streljiva, rekao je MoD. Rusi su djelomično bili uspješni u usporavanju ukrajinske protuofenzive u njezinim počecima. Do toga je došlo uglavnom zbog masovne upotrebe protutenkovskih mina, rečeno je u izvješću. "Usporivši ukrajinsko napredovanje, Rusija je pokušala napasti ukrajinska oklopna vozila  bespilotnim letjelicama, jurišnim helikopterima i topništvom", piše u izvješću britanskog ministarstva.

Britansko Ministarstvo obrane na dnevnoj bazi izvještava o napretku ruskog rata od početka invazije. Moskva optužuje London za širenje dezinformacija.

VIDEO Brutalno napadnuta ruska novinarka Jelena Milašina

Komentara 23

Avatar El Indio
El Indio
23:51 04.07.2023.

Lik treba psihijatra, no oni su u zatvoru

PR
pritiskovic
07:04 05.07.2023.

Pobjeđuju već godinu dana a nikako da pobijede....😄

BR
Brankko
00:31 05.07.2023.

Ne ruska riječ pobéda, nego ruska riječ bedá -- to će doživjeti rusijska država zbog putinove "politike" i specijalne ratne operacije ("special'naja voennaja operacija": pridjev voennyj na ruskom znači i vojni i ratni, a rat se kaže -- vojná; govorniku hrvatskoga jezika ne treba da bude posebno dovitljiv da poveže te riječi). Jadni rusijski narodi (imajmo i dalje na umu da tamo žive i drugi narodi, ne samo Rusi i pravoslavci).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije