Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORBA ZA KLIMU

VIDEO Aktivistice bacile juhu od rajčice na remek djelo Van Gogha. Galerija objavila razmjer štete

Foto: Screenshot Twitter
14.10.2022.
u 14:57

Što vrijedi više? Umjetnost ili život? Vrijedi li više od hrane? Vrijedi više od pravde? Jeste li više zabrinuti za zaštitu slike ili zaštitu našeg planeta i ljudi?", kazala je prosvjednica.

Klimatske aktivistice bacile su juhu od rajčice na sliku suncokreta slavnog Vincenta van Gogha koja se nalazi u Nacionalnog Galeriji u Londonu, pritom su vikale "što je vrjednije, umjetnost ili život".

 

Snimke koje su objavljene na internetu prikazuju dvije žene u majicama 'Just Stop Oil' (Samo zaustavite naftu) kako otvaraju konzerve i bacaju sadržaj na remek-djelo, prije nego što su uzele lijepilo, stavile ga na ruke i zalijepile se za zid.

"Što vrijedi više? Umjetnost ili život? Vrijedi li više od hrane? Vrijedi više od pravde? Jeste li više zabrinuti za zaštitu slike ili zaštitu našeg planeta i ljudi?", kazala je prosvjednica.

Spomenula je rastuće cijene troškova života, "milijune promrzlih, gladnih obitelji" koje si "ne mogu priuštiti ni podgrijati limenku juhe".

Metropolitanska policija je objavila da su uhićene dvije osoba, a galerija je navela kako je slika prekrivena sa stalkom te zbog toga nije došlo do oštećenja iste.

"Jutros nešto iza 11 sati dvije su osobe ušle u sobu 43 Nacionalne galerije. Zalijepili su se za zid uz Van Goghove Suncokrete (1888.). Također su bacili crvenu tvar - nešto što izgleda kao juha od rajčice - preko slike. Prostorija su napustili posjetitelji i pozvana je policija. Policajci su sada na mjestu događaja. Ima manjih oštećenja na okviru, ali je slika neoštećena", navode iz Nacionalne galerije, javlja BBC.

VIDEO: Ruska političarka je hit na društvenim mrežama zbog frizure i osebujnog make upa!

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar MinerVlado
MinerVlado
15:57 14.10.2022.

Nisu to dvije žene nego dvije nedorasle balavice koje treba kaišom naučiti pameti!

ZA
zagi101
15:30 14.10.2022.

aktivistice ili u prijevodu parazitice, niš koristi, imamo takvih doma za izvoz

NN
novo nenormalni
16:19 14.10.2022.

u aktivizmu je ključ za spas čovječanstva i planeta Zemlje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije