Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPUSTILA STRANKU REPUBLIKA

Škare Ožbolt otišla zbog Puljka? 'To više nije moja priča i to nije za mene'

Konferencija za medije u povodu osnivanja osječke podružnice stranke Republika
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/3
17.01.2024.
u 19:15

S današnjim danom Škare Ožbolt više ne obnaša dužnost potpredsjednice stranke, a u objavi je objasnila i zašto

Vesna Škare Ožbolt izlazi iz stranke Republika koju vodi Damir Vanđelić, objavila je tu informaciju na svom Facebook profilu ove srijede. S današnjim danom Škare Ožbolt više ne obnaša dužnost potpredsjednice stranke, a u objavi je objasnila i zašto. Njeno priopćenje prenosimo u cijelosti:

''Obavještavam javnost, svoje birače i simpatizere da sam danas odstupila s mjesta potpredsjednice stranke Republika i napustila stranku. U politici sam, kao i u privatnom životu, uvijek dosljedna sebi i svojim načelima. Iz svog dugogodišnjeg političkog iskustva znam da ostanak u političkom okruženju koje ne odražava moja uvjerenja, narušava moj integritet i autentičnost.

Svojim dosadašnjim stranačkim kolegama zahvaljujem na kratkoj suradnji i želim svu sreću na izborima. I dalje ostajem predana svojoj viziji bolje Hrvatske, boljeg Zagreba, boljeg cjelokupnog društva, te sam otvorena za poslušati i čuti misli, ideje ili brige svih vas. Zauvijek ostajem posvećena poboljšanju budućnosti Hrvatske i njenih građana'', objavila je.

- Otišla sam jer to više nije moja priča,nije ista priča koja je bila na početku i to više nije za mene- kratko je komentirala za Večernji list Vesna Škare Ožbolt. 

Međutim, neslužbeno se čuje da je kap koja je prelila čašu pregovori stranke Republika sa strankom Centar koju vodi Ivica Puljak i koji traju već neko vrijeme. Izvori iz Republike kažu kako je više od 70 posto Predsjedništva za koaliciju s Puljkom što je za Škare Ožbolt, ističu, bilo skretanje stranke radikalno ulijevo i nešto u čemu ona nije željela sudjelovati. 

POVEZANI ČLANCI:

U stranci Republika pak kažu kako nikakvog izjašnjavanja o koaliciji s Ivicom Puljkom i njegovim Centrom nije bilo. Točno je, kažu, kako se s Puljkom pregovara i razgovara, kao i sa mnogim drugim političkim akterima, ali odluku s kime na izbore stranka nije donijela. 

Inače, osim Vesne Škare Ožbolt stranku Republika napustila je i Lea Ivanković koja je također bila članica vodstva stranke, a koja je u stranku i došla zajedno s Vesno, Škare Ožbolt.

Komentara 20

AN
AnteizmalogZGa
19:46 17.01.2024.

Ta grupacija ljudi nema svjetonazor, nema ideju , nema plan. Oni nemaju ništa osim želje za vlašću.

Avatar Svračak
Svračak
19:22 17.01.2024.

Nigdje VŠO nije bilo kao kod Franje.

ST
striborcara
20:51 17.01.2024.

puljak, snenf, ožbolt, vanđelić, slučajni i brojne slične kreature su bezlične, bez karaktera, gnjide.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije