Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVAN TURUDIĆ

Škare Ožbolt o mogućem kandidatu za glavnog državnog odvjetnika: Sanader mu je tepao s 'naš dečko'

Ivan Turudić, predsjednik Županijskog suda u Zagrebu
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/5
04.01.2024.
u 15:27

Turudić je postao v.d. predsjednika zagrebačkog Županijskog suda nakon što je Škare Ožbolt smijenjena, a godinu kasnije i službeno je imenovan.

Državnoodvjetničko vijeće u petak će objaviti imena kandidata koji se natječu za funkciju novog glavnog državnog odvjetnika. O Ivanu Turudiću, sucu Visokog kaznenog suda, koji je prema neslužbenim informacijama jedan od četiri zainteresirana za nasljednika Zlate Hrvoj Šipek oglasila se jučer na svom Facebook profilu bivša ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt.

- Ivanu Turudiću još je 2005. godine tadašnji premijer Sanader tepao s „naš dečko.“ Vrh HDZ-a, na čelu s premijerom Sanaderom, vršio je nemili pritisak na mene kao tadašnju ministricu pravosuđa da imenujem Ivana Turudića za predsjednika Županijskog suda u Zagrebu. Ne zato što je izvrsnih kompetencija, neprikosnovenog iskustva ili najbolji od prijavljenih kandidata, nego zato što je „naš dečko - objavila je Škare Ožbolt.

U istoj objavi tvrdi i kako je, nakon što je to odbila učiniti, smijenjena s mjesta s mjesta ministrice, unatoč, naglasila je, brojnim uspjesima i najučinkovitijoj reformi pravosuđa od nastanka države do danas. Turudić nakon toga postaje v.d. predsjednika zagrebačkog Županijskog suda, a godinu kasnije i službeno je imenovan.

- Prošle su godine, Sanadera više nema u političkom životu, na vlasti je navodno HDZ potpuno drukčiji od Sanaderovog, a Turudić je ostao „naš dečko.“ Sve je isto, samo njega nema - kaže Škare Ožbolt.

VIDEO Potopljena jedrilica pored rive u Šibeniku

Komentara 13

Avatar Crni labud
Crni labud
15:56 04.01.2024.

Nemoj izdavati naša hadezeovska načela uspjeha. Naševanje je kriterij svih kriterija.

KA
Kapitol
18:26 04.01.2024.

U normalnim okolnostima bilo bi normalno da je na celu DORH-a netko tko nije clan niti jedne stranke. Ovako se unaprijed zna tko bude izabran- zna se.

KA
kalafat123
17:26 04.01.2024.

Jaca i ŠO. Dvije ocvale jalne "političarke".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije