Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Papir se vraća na scenu

Večernjakova nedjelja: Fuchs otvoreno o svom porijeklu, tko je Elon Musk i zašto želi čipirati ljude, detaljna analiza hrvatskog turizma...

Večernjakova nedjelja
Foto: VL
04.09.2020.
u 16:26

Nova Nedjelja Večernjeg lista čeka vas na kioscima 6. rujna u novom formatu i po staroj cijeni. Ne propustite osigurati si vrhunski sadržaj za cijelu obitelj!

Svježe teme, analitičan pristup, zanimljive novosti i stručni komentari… Otkako je Večernji list u kolovozu lansirao novo nedjeljno izdanje, iz tjedna u tjedan ovaj novi koncept novina opravdava visoka očekivanja.

Tako čitatelji i u idućem broju mogu pronaći pregršt zanimljivih tema, poput životnog intervjua s ministrom obrazovanja Radovanom Fuchsom koji govori o početku nove školske godine, ali i svojim korijenima. U priči s naslovnice govori kako se u njegovoj obitelji uvijek njegovala glazbena tradicija, s obzirom na to da je iz njegove loze i legendarni skladatelj Vatroslav Lisinski, pravim imenom Ignac Fuchs. Međutim, sadašnji se ministar, nasuprot obiteljskoj tradiciji, odlučio posvetiti otrovima i protuotrovima i baviti se toksikologijom. Što se pak tiče teme broja, ona progovara o budućnosti hrvatskog turizma. 

– U analizi se zaključuje kako je koronavirus razgolitio svu nakaradnost masovnog turizma, ali i donio Hrvatskoj neke druge, bogate goste koju su otkrili ovaj raj na Zemlji – poručuje Robert Bubalo, urednik nedjeljnog izdanja Večernjeg lista.

Dodaje kako nova Nedjelja donosi i životnu priču vinskog genija Ivana Enjingija, osamdesetogodišnjeg entuzijasta koji je prvi vinograd posadio sa 17 godina, a danas proizvodi 300.000 litara vina godišnje te objašnjava zašto on svoja vina kreira u samom vinogradu, a ne u vinariji.

– Imamo i razgovore sa znanstvenikom Ozrenom Polašekom i književnikom Kristianom Novakom, a u jednoj se temi bavimo i Elonom Muskom koji planira nakon svinje čipirati i čovjeka kako bi stvorio superljude koji bi bili osigurač od nekontrolirane umjetne inteligencije – poručuje Bubalo te dodaje kako je glavna priča “Kulture” ovog tjedna ona o osječkom umjetniku Nikoli Falleru koji je svjetsku slavu stekao skulpturama od slame.

Treba istaknuti i kako je ovo prvo nedjeljno izdanje u kojem uz Roberta Bubala novine kao gost urednik uređuje Igor Rudan, naš priznati znanstvenik svjetskog glasa.

Sve ovo i više pronađite u nedjelju 6. rujna, a čitajte cijeli tjedan.

Ključne riječi

Komentara 6

BL
bluesman
10:32 06.09.2020.

Nije se taj vruc hladne vode napio.

Avatar 404_ZLO
404_ZLO
22:01 04.09.2020.

Komentar penellopea.34 me je poprilično "podijelio" Dvojim tko bi se prvo s tim komentarom morao pozabaviti. DORH ili psihijatar.

SE
Serdar222
08:51 07.09.2020.

Zašto mi je brisan komentar? Samo sam naveo mudru nardnu izreku, često korištenu recimo u Splitu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije