Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POKRENULI ISTRAGU

USKOK se oglasio o uhićenju načelnika policijske postaje u Sisku

marijan detelić
Nikola Cutuk/PIXSELL
14.02.2023.
u 14:26

Tužiteljstvo je objavilo kako Marijana Detelića tereti da je od podređenog kolege, koristeći svoj autoritet, tražio da osumnjičeniku, bez pregleda, vrati mobitel zaplijenjen u kriminalistikom istraživanju

Uskok je nakon policijske prijave pokrenuo istragu protiv načelnika policijske postaje u Sisku Marijana Detelića kojega sumnjiči za trgovanje utjecajem. Tužiteljstvo je objavilo kako Detelića, kojemu nisu naveli ime već samo dužnost i godinu rođenja, tereti da je od podređenog kolege, koristeći svoj autoritet, tražio da osumnjičeniku, bez pregleda, vrati mobitel zaplijenjen u kriminalistikom istraživanju.

Kad je policijski službenik to odbio, zatražio je od njega da prije ishođenja naloga za pretragu mobitela i prije provođenja pretrage iz internetske aplikacije za dopisivanje pobriše svu njegovu komunikaciju s osumnjičenikom, što je policijski službenik također odbio učiniti, navode u priopćenju.

Policija i Uskok ne otkrivaju o kojem je osumnjičeniku riječ, dok mediji navode da se radi o lokalnom poduzetniku. Uskok je izvijestio i da je od suca istrage zagrebačkog Županijskog suda zatražio Detelićevo pritvaranje.

U policiji kažu da je Detelić odlukom načelnika Policijske uprave sisačko-moslavačke udaljen iz službe te protiv njega slijedi podnošenje zahtjeva za pokretanje disciplinskog postupka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije