Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA VJETRENJAČA

USKOK potvrdio: Poruke Rimac i Turudića u spisu su formiranom za optužnicu

Zagreb: Nasmijana Josipa Čulina (Rimac) dolazi na Županijski sud
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/24
05.02.2024.
u 16:04

Protiv nje je podignuta optužnica u postupku afere Vjetroelektrane, u kojoj se već nagodilo 11 od ukupno 27 okrivljenika osumnjičenih za niz malverzacija

Poruke koje su razmjenjivali kandidat za glavnog državnog odvjetnika Ivan Turudić i Josipa Pleslić (ex Rimac), zbog kojih se podignula prašina u hrvatskoj javnosti, nalaze se u sudskim spisima. Tu informaciju potvrdio je USKOK.

"Povodom Vašeg upita obavještavamo Vas da je tijekom istrage koju je ovaj Ured vodio protiv okrivljenice Josipe Rimac provedena dokazna radnja pretrage njezinih mobilnih uređaja. Cjelokupna komunikacija, kao i ostali podaci koji su pronađeni tom pretragom, pohranjeni su u digitalnom obliku. Navedeni cjeloviti podaci priloženi su uz zapisnik o pretrazi kao njegov sastavni dio, a nalaze se u sudskim spisima koji su formirani povodom optužnica koje je ovaj Ured 18. veljače 2022. i 29. prosinca 2022. podigao protiv imenovane pred Županijskim sudom u Zagrebu", odgovorili su iz USKOK-a za RTL.

Podsjećamo, policija je zaplijenila mobitel Josipe Pleslić nakon njezina uhićenja, a u njemu je pronađeno 300 tisuća poruka. Protiv nje je podignuta optužnica u postupku afere Vjetroelektrane, u kojoj se već nagodilo 11 od ukupno 27 okrivljenika osumnjičenih za niz malverzacija.

Poruke koje su izazvale burne reakcije

Kandidat za glavnog državnog odvjetnika Ivan Turudić istaknuo je, nakon što su u javnost procurile njegove poruke s Josipom Pleslić (Rimac), kako su oni samo "dobri poznanici". Njihove su poruke, koje je tijekom vikenda objavio Jutarnji list, izazvale brojne reakcije u javnosti.

VIDEO: Što sam učinio da se Turudića obradi? Niš'! I za Bandića - niš'! Ali kad to jednom krene...

Na pitanje kako bi opisao svoj odnos s Josipom Rimac, odgovara kako su "bili dobri, ali ništa posebno". Naravno da nismo prijatelji. Nisam nikad tajio da se poznamo, da se nađemo, da popijemo kavu. Je li to zabranjeno, upitao je. Na komentar kako ispada da je njihov odnos nešto prisniji nego što je dao naslutiti, poručuje kako je to njegova privatna stvar.

– Zašto se problematizira moj način komuniciranja putem privatnih SMS poruka? To je moja privatna stvar – poručuje Turudić.

FOTO 'Di si radosti', 'Di si lipa': Na Mimari osvanuli grafiti poruka Josipe Rimac i Ivana Turudića

Zagreb: Nasmijana Josipa Čulina (Rimac) dolazi na Županijski sud
1/24
Ključne riječi

Komentara 3

MA
majeltomoguce
17:56 05.02.2024.

Pa ovo SAMO može značiti da nisu bili u ljubavnoj vezi, jer vi portali ste u prvi plan stavili "Ljubavi moja", "Srećo moja", "Dođi, sam sam". Na neki načim ste (portali) htjeli pogurati onako usput da je to bio i ljubavni odnos, jer bi to ljude još više zaiteresiralo. Ja bi isto u tom slučaju rekao SAMO dobri poznanici i po meni to nije laž, ako gledate iz tog kuta!

BU
burza
20:12 05.02.2024.

Znaci procurilo iz uskoka ko ce odgovarati

BJ
bjmaro
18:30 05.02.2024.

I privelo je

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije