Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
spor

Upravnom sudu tužit će inspekciju zbog zatvaranja ljekarne

\'26.10.2010.  Zagreb -  Kljucevi, ilustracija Photo: Patrik Macek/PIXSELL\'
Patrik Macek/PIXSELL
28.12.2010.
u 13:00

O neutemeljenosti rješenja kojim inspekcija privremeno zabranjuje rad u depou lijekova ravnateljica Ljekarne obavijestila čak i predsjednika države

Zbog rješenja kojim se privremeno zabranjuje dalji rad u poslovnoj jedinici depo lijekova u Domu umirovljenika, županijska ustanova Ljekarna Bjelovar uputit će ovih dana tužbu Upravnom sudu Republike Hrvatske protiv inspekcije Ministarstva zdravstva, potvrdila nam je ravnateljica Ljekarne Željka Barlović Ferenčak.

– To je jedini pravni lijek koji imamo na raspolaganju budući da u rješenju o privremenoj zabrani rada uredno stoji da žalba protiv tog rješenja nije dopuštena – objašnjava ravnateljica, dodajući da je Upravno vijeće prošli tjedan donijelo odluku da se ide u pravnu bitku za zaštitu ugroženih interesa.

(Ne)očekivana odluka

Podsjetimo, nakon što je krajem studenoga obavila nadzor, inspekcija ministarstva je prije desetak dana poslala rješenje u kojem je zbog funkcionalne nepovezanosti prostorija zabranila dalji rad depoa pozivajući se na Pravilnik o minimalnim uvjetima za obavljanje zdravstvene djelatnosti koji je na snazi od 2003. godine. Iako je rok za prilagodbu Pravilniku istekao još 2007. godine, ništa u zabrani rada ne bi bilo neobično da ista inspekcija, doduše u različitom sastavu, u dosadašnjim nadzorima nije konstatirala nikakve nedostatke.

Predstavke na sve adrese

Nezadovoljna odlukom inspekcije, iza koje po njenim tvrdnjama stoje privatni interesi tvrtke Coner, ravnateljica je predstavku s cjelovitom dokumentacijom kojom dokazuje neopravdanost zabrane poslala na sve adrese od resornog ministra i premijerke do Ureda predsjednika Republike.

– Smatram nedopustivim i sramotnim da tijela ministarstva u jeku najveće antikorupcijske borbe provode školski primjer povrede zakonskih odredbi, zbog čega ne isključujemo i mogućnost prijave USKOK-u-stoji u jednoj od predstavki.

Ključne riječi

Komentara 2

AN
annna
19:22 31.12.2010.

Ništa nova u LIjepoj našoj. Tako je i jedna velika tvrtka čije zaposlenice dobivaju velike plaće za naše prilike, dobila zatovrena vrata za otvaranje trgovine a zašto?\'naravno, da ne ugrozi nekoga u nekom našem malom gradu...

Avatar gilgameš
gilgameš
17:36 19.01.2011.

Veliki broj ljekarni u Hrvatskoj ne zadovoljava minimalne zakonske uvjete. Trebalo bi napraviti reviziju svih ljekarni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije