Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obljetnica

Prkoseći vojnom paradom Ukrajina slavi Dan nezavisnosti, na istoku borbe

Ukrajina
Foto: RT screenshot
24.08.2014.
u 09:25

Kritičari smatraju da je neprikladno slaviti dok na drugome kraju zemlje ginu civili i vojnici

Ukrajina obilježava 23. Dan nezavisnosti od raspada Sovjetskog saveza i to vojnom paradom u Kijevu, a svečanost je pomalo kontroverzna s obzirom da zemlja nije cjelovita jer  se na istoku vode borbe između ukrajinske vojske i pobunjenika u regijama Donjeck i Lugansk. Kritičari ističu da je 1.500 vojnika koji marširaju nepotrebno jer je riječ o trošenju novca koja bi mogla izazvati opasne divezrije dok je zemlja u ratu, piše Guardian.

Slavlje nije u skladu s pogibijama civila i vojnika na drugome kraju zemlje. Podupiratelji režima smatraju da se paradom podiže moral u ratu za cjelovitost. Osim vojnika na paradi će biti 90 novih oklopnih vozila uključujući razne zračne i balističke sustave kao i rakete Grad koje su kontroverzne zbog trenutnog sukoba na istoku budući da su neprecizme. Human Rights Watch osudio je obje vlade - državnu i separatističku što koriste rakete Grad u naseljenim područjima.

>> U granatiranju oštećen i stadion ukrajinskog Šahtara

>> Ruski konvoj ušao u Ukrajinu: 'Ovo je izravna invazija'

Komentara 124

Avatar Arsendiklic
Arsendiklic
11:32 24.08.2014.

A kome prkose ?

TU
turko
13:07 24.08.2014.

dok vi paradirate rusi odnose dijelove ukrajine ,krim je več nepovratno izgubljen

NI
nikolaknn
14:53 24.08.2014.

danas su u Donjecku ukr zarobljenici prostwali ko nijemci 44 u Moskvi,ukri imaju vise srece od nijemaca vratice se zivi kuci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije