Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obljetnica
Povratak na članak

Prkoseći vojnom paradom Ukrajina slavi Dan nezavisnosti, na istoku borbe

Kritičari smatraju da je neprikladno slaviti dok na drugome kraju zemlje ginu civili i vojnici

Komentari 124

Avatar Arsendiklic
Arsendiklic
11:32 24.08.2014.

A kome prkose ?

VL
TU
turko
13:07 24.08.2014.

dok vi paradirate rusi odnose dijelove ukrajine ,krim je več nepovratno izgubljen

VL
NI
nikolaknn
14:53 24.08.2014.

danas su u Donjecku ukr zarobljenici prostwali ko nijemci 44 u Moskvi,ukri imaju vise srece od nijemaca vratice se zivi kuci

VL
AP
apolon
10:45 24.08.2014.

Kada vidim ovakve napise ponekad zažalim što 1995 god. nije pokrenuta vojna akcija "Vatrene kočije" ili "Vukovarska golubica" kojom bi za 24h Hrvatska vojska izbila na granice Dunava !!!izbila na granice Dunava !!!

VL
IN
incogrito
15:18 24.08.2014.

Paradira se i u sredistu Donjecka. Paradira se ratnim zarobljenicima Ukrajinske hunte i fasista, a za njima kao i nekada idu cisterne za pranje ulica koje peru smece koje ostaje iza agresora. Isto kao sto je islo i za zarobljenim fasistima i nacistima 45e! Ukrajinski fasisti potpomognuti Americkim psima su porazeni, i hvala Bogu da jesu! Normalnim ljudima fasizam nije opcija.

VL
Avatar jurac
jurac
19:19 24.08.2014.

Ona"parada"u Donjecku mi izgleda realnija,u Kijevu šminka i vonj Amera.

VL
IN
incogrito
13:43 24.08.2014.

hunta bjezi prema kijevu. tako im i treba krvozednim agresorima. domobrani ih razbijaju na komadice! zivjela Novorossija! zivjela Hrvatska!

VL
BE
beris12
18:13 24.08.2014.

Ukrajina je mogla prosperirati kao napredna država da se držala svoje neutralnosti, ali je zato kijevska hunta izabrala Amerikance za svoje gospodare i tu nastaje problem koji se zove direktno američko miješanje u Ukrajini i imamo zato takav kaos. Pojedini evropski političari koji još imaju malo razuma jasno kažu da "Amerikanci glume generale, a Europljani vojnike". To jasno govori tko je na gubitku, a to je Evropa, dok je dobitnik Amerika. Dokle god vlada rusofobija, vrlo teško bit će razuma u europskoj zapadnoj politici. Ako je Zapadnjacima normalno razaranje gradova i sela u jugoistočnoj Ukrajini, ubijanje civila i sve ostalo što značajno nadmašuje izraelsko bombardiranje Gaze.

VL
Avatar Kojo Oborina Ujka
Kojo Oborina Ujka
10:43 24.08.2014.

Kriza koja već mesecima potresa Ukrajinu iz temelja i zbog koje su Rusija i brojne države Zapada nedavno međusobno uvele sankcije, prema prognozama analitičara dosad je koštala svet stotine milijardi evra, a ukoliko se nastavi, uskoro bi mogla da dostigne i iznos od 750 milijardi evra. Zbog te činjenice kriza ostavlja dramatične posledice po globalnu ekonomiju, Usled drame u jednoj od najvećih evropskih zemalja na međi između EU i Ruske Federacije poremećeno je stanje na svetskim berzama, kao i evropska poljoprivreda. Takođe, strahuje se da će na jesen nastupiti energetska kriza jer veliki broj evropskih zemalja zavisi od ruskog gasa, a on možda više uopšte neće stizati u njih cevovodima preko Ukrajine. . . . . Ali zato neonacisti paradiraju u Kijevu. Dali je neko osuđen za zločine u Majdanu??????????????

VL
JV
jvopivo
20:43 24.08.2014.

sve sto imaju rusi su im napravili cak i ovo oruzije s kojim paradiraju,u tih 23 godine nitko im nije nista dao niti pomogao nego rusi, jako zahvalna nacija svaka vam cast ukrainci na dobrom ste putu ameri ce vam pomoci kao sto su pomogli hrvatskoj a to je uzurpirati spontanu i postenu revoluciju i namjestiti na vlast supke koji njima odgovaraju sto su vec skoro i napravili jos samo da raspuste parlament i izaberu " prave "

VL
Avatar Kojo Oborina Ujka
Kojo Oborina Ujka
21:28 24.08.2014.

TURČINOV: RAT GOTOV DO OKROBRA Predsednik ukrajinskog parlameta, Vrhovne Rade, Aleksandar Turčinov smatra da bi specijalna antiteroristička operacija na istoku zemlje mogla da bude gotova do oktobra. Potom bi mogli da se sprovedu vanredni parlementarni kaže Turčinov. . . .BašBaš je komedijaš ovaj Turčinov

VL
Avatar Kojo Oborina Ujka
Kojo Oborina Ujka
21:31 24.08.2014.

flok . . . . . . HOHOHO zar nisu i Rusi isto tako organizovali paradu Moskvi 1944.g. Ti zarobljenici su ubijali civile zar si zaboravio .

VL
PO
ponavljac
13:09 24.08.2014.

Mogli su staviti bar nekoliko slika tog mimohoda ( ili kako propagatorica srpskog jezika kaže parada ), a ne vidim po čemu bi svečanost bila kontroverzna , osim što očito i ukrajinci imaju svoje podjele, na one koji su zaa emrikance, za ruse i one koji žele neovisnot, kojih j epo svemu sudeći najmanje , zahvaljujući medijima . Ne znam da li je visokoobrazovana novinarka ovo prepisala o VBR GRAD ili je to njeno stručno mišljenje, ili ga je saznala od stručnih hrvatskih časnica i časnika , u svakom slučaju sustav nije kontroverzan, nego treba znati za što je namjenjen

VL
AP
apolon
10:37 24.08.2014.

Eh, sada je već donekle vidljiv "uravnotežen - pristup" prilikom pisanja članka... valja ipak napomenuti da su "pro-Ukrajinske" snage koristile također balističke projektile tipa točka-U u napadima na grad na istoku Ukrajine-Lugansk!Postoje dokazni materijal kao i snimke!!!je dokazni materijal kao i snimke!!!

VL
Avatar nikola.petrovic.927
nikola.petrovic.927
14:49 24.08.2014.

sto ne objave kako u donjecku marsira 5000 zarobljenih fasistickih ukrajinsih vojnika ? ! sto ne kazete kako ta ista njihova gadja crkve bolnice itd gde je sada ta evropa da kaze prekomerena upotreba sile po stanovnistvu kao sto su lazno radili na kosovu 99 i poznata manipulacija sa rackom ? !

VL
Avatar Kojo Oborina Ujka
Kojo Oborina Ujka
12:21 24.08.2014.

i ovo je razlog zašto zapad proklizava u Ukrajini . . . . . Zamisao da se, u nedostatku ozbiljnih političara, od tajkuna naprave ključne figure na političkoj sceni unapred je osuđena na propast. Tajkune interesuje profit, i oni ćei će braniti Ukrajinu dok na njoj zarađuju. Međutim, Ukrajina je pred bankrotom. Onog trenutka kada ne bude bilo profita, i oni će ili dići ruke od svega ili prebeći na drugu stranu. Druga opcija je da im se profit nastavi obezbeđivati po svaku cenu – zavođenjem surove diktature ili potpunim siromašenjem građana. U tom slučaju, protivnik tajkuna više nije ni u Moskvi ni u Donbasu, već u Kijevu.

VL
NT
Nikola Turajlić-jaružalo
11:54 24.08.2014.

Naša ukrajinska polubraća idu u svijetlu budućnost, a Hrvatska im je orijentir na ovom putu u raj. Sve žrtve (danak u krvi i novcu) bit će bagatelne u odnosu na nebrojene benefite koji ih očekuju. Prije svega ostvariće svoj san svih snova i postati sastavnica euroatlanske zajednice naroda i usvojiti sve vrijednosti koje krase ovu. Ukrajina će postati postindustrijska i postagrarna država, čime će Ukrajinci biti oslobodjeni zamornog, dosadnog i opasnog rada, te svoje slobodno vriijeme koristiti za svaku moguću uživanciju (turizam, putovanja po svijetu itd.) Neće naša polubraća više prodavati svoje visoko sofistcirane proizvode i usluge zaostalim istočnjacima, već probirljivim Europljanima. Naravno da će imati i nebrojene proslave, parade i šarade kojima će slaviti svoju neslućenu sreću. Pored igara neće im nedostajati ni kruha, jer će se Sveti otac pobrinuti za otvaranje Caritasovih kazana, a i time će pokazati preostalim raskolnicima kako se trebaju vratiti pod njegove skute. Dakle naša ukrajinska polubraća trebaju, ugledajući na domicilne Hrvate stoički podnositi svoju Golgotu, u očekivanju zaslužene premije u skoroj svijetloj budućnosti, zar ne?

VL
Avatar Kojo Oborina Ujka
Kojo Oborina Ujka
20:54 24.08.2014.

Dok se u Kijevu održavala vojna parada povodom Dana nezavisnosti, na frontu oko Donjecka združene jedinice DNR i LNR su po svemu sudeći izvele RAZORAN kontranapad na liniji Ilovaisk-Amrosivka. Operativna borbena grupa DNR sastavljena od jedinica (oklopno mot bat. “Vostok”ok” “Oplot” pojačana interventnim spec.jedinicama “Motorola” “Seni” “Les”) je izvela silovit napad na pravcu oko Ilovaiska i za kratko vreme uspela da zauzme čitavu seriju naselja u dubokoj pozadini neprijatelja kidajući veze ukrajinskog 8-og armijskog korpusa sa svojom pozadinom (Mariupol, Dnjepropetrovsk). Istovremeno od Dmitrovke i Marinovke operacije su otpočele i jedinice LNR koje su čvrsto zaposednule dostignute linije fronta vršeći snažan pritisak prema neprijatelju sa kojim su u dodiru, posebno na liniji Pervomajsk-Amrosivka . U ovom trenutnku se pojavljuju informacije da su prethodnice OG “DNR” se već toliko zabacile neprijatelju za leđa, da su izbile na Azovsko more. Ukoliko je ovo tačno onda se sa sigurnošću može reći da su sve jedinice 8-og Ukr korpusa sa preko 5,000 boraca sabijene u obruč na potezu Kutenikovo-Vojkovski. U obruču se nalazi 28-ta i 30-ta mehanizovana brigada UV, 95-ta padobranska i bataljoni Nacgarde “Donbass” i “Šahtjorsk” sa nešto više od 50 tenkova, 200 transportera i celokupnom korpusnom artiljerijom.

VL
Avatar angelkovich
angelkovich
18:49 24.08.2014.

mene ovo podsjeca na jarun 1991....sa marsalom vranjom

VL
Avatar Kojo Oborina Ujka
Kojo Oborina Ujka
22:08 24.08.2014.

Putin se sprema da najnovijim oružjem „obraduje“ Zapad! Da Rusija pravi nove vidove oružja koje treba da joj pomogne da održi balans snaga sa moćnom Amerikom i njenim saveznicima, nedavno je sasvim otvoreno govorio predsednik Vladimir Putin. Za vreme razgovoragovora sa ruskom parlamentarcima 14 avgusta u Jalti na Krimu, Putin je kazao da će Rusija sa novim idejama i njihovom konkretnom realizacijom „obradovati“ partnere na Zapadu. Najavljujući nove sisteme Putin nije ulazio u detalje već je samo rekao da je za njih novac obezbeđen i da će ruska armija imati najsavremenije oružje. Putin je objasnio da ulaganje velikog novca u vojno-industrijski nije militarizacija ekonomije, već bi to trebalo da bude moćan impuls razvoju zemlje. A čime bi Rusija to trebalo da zadivi Zapad objasnio je potpredsednik vlade Dmitrij Rogozin, zadužen za razvoj vojno-industrijskog kompleksa u časopisu „Nacionalna odbrana“. -Sada se razrađuje 4o tehnoloških projekata za stvaranje oružja budućnosti, onog koji se naziva oružje šeste generacije. U skladu sa programom Fonda perspektivnih istraživanja sada se realizuju 23 projekta a do kraja godine će ih biti 40, rekao je Rogozin. On je dodao da su svi ti projekti šesto pokolenje vojnih tehnologija. Radi se o oružju koje će se primenjivati u tzv. beskontaktnom ratu, u kojem će se tradicionalno naoružanje sve manje primenjivati. . . . . . . . pa zapad neka čačka mecu

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.