Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vođa kavačkog klana

Uhićen vođa balkanskog podzemlja koji je preživio dva atentata

Crna Gora - policija
Reuters/PIXSELL
21.04.2021.
u 10:20

Uz Slobodana Kašćelana, uhićene su navodno još četiri osobe. Kašćelan i još trojica uhićeni su u Kotoru, a jedan u Pljevljima.

Navodni vođa kavačkog kriminalnog klana Slobodan Kašćelan uhićen je sinoć u Crnoj Gori zbog sumnje da je organizirao kriminalnu grupu koja je počinila i planirala više kaznenih djela, a za što mu prijeti kazna zatvora do 40 godina, javlja Nova.rs.

Uz njega, uhićene su navodno još četiri osobe. Kašćelan i još trojica uhićeni su u Kotoru, a jedan u Pljevljima.

Kašćelan je, prema policiji, jedan od vođa kavačkog klana. Uz njega, kao šefa tog klana policija navodi i Radoja Zvicera, koji u Crnoj Gori nikada nije uhićen u većim policijskim akcijama.

Inače, Kašćelan se sa slobode branio od optužbi za kamatarenje. Sud je krajem 2019. prihvatio jamčevinu u iznosu od 500.000 eura. Njegova kriminalna grupa optužena je za kamatarenje, nedopušteno držanje oružja, prodaju droge, davanje mita, pranje novca...

Kašćelan je preživio i dva atentata. Krajem lipnja 2016. ranjen je u trbuh u Novom sadu, a kako je tvrdio, trebao je biti likvidiran i 22. siječnja na semaforu u Podgorici dok je blindiranim automobilom dolazio na suđenje.

 

Komentara 1

EL
Elektra268
11:08 21.04.2021.

Ajde please zamolite svog Sašu Matića da još jednom prođe kroz ovaj članak i pregleda sve tipfelere.. Čisto zato što su mi oči iskrvarile dok sam čitao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije