Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'MEME' S INTERNETA KAO POVOD?

Učenik 5. razreda prijetio nastavnici matematike, pozvana i policija

Prazna učionica
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL, ilustracija
1/3
29.05.2023.
u 12:33

Glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Dragoslav Živković rekao nam je kako prijetnja iz ove škole nije jedina koja je došla do policije tijekom zadnjih nekoliko tjedana

Krajem prošlog tjedna učenik petoga razreda u jednoj osnovnoj školi na području Vukovarsko-srijemske županije uputio je prijetnje nastavnici matematike zbog čega je pozvana i policija. Sve se to dogodilo nakon masovnog ubojstva u školi u Beogradu poslije čega su i sve škole u Hrvatskoj dobile jasne naputke Ministarstva obrazovanja tako da se reagira na svaku prijetnju. Upravo se to i dogodilo u ovoj školi nakon što je ovaj osnovac rekao kako treba baciti bombu ili bombardirati dvorište nastavnice. Kako doznajemo, razlog svemu je bio razgovor među učenicima o tome kako imaju puno domaće zadaće i da zbog toga nemaju društveni život. Veliku ulogu u daljem tijeku događaja imao je i jedan „meme“ s društvenih mreža koji je potaknuo sve dalje. Odmah potom nastavnica je prijavila događaj iz učionice poslije čega su čelnici škole pozvali roditelje učenika te s njima obavili razgovor o tome događaju.

Kako nam prenose iz škole, učenik otprije nije bio poznat po nekakvom problematičnom ponašanju, a i roditelje opisuju kao razumne ljude. Tijekom sastanka dogovoreno je da nastavnici u školi prate ponašanje djeteta, ali i da roditelji kod kuće poprate što dijete radi, kakve mreže koristi, što ima instalirano na telefonu, koga prati i slično. Potom je slučaj prijavljen i policiji koja je došla u školu i obavila razgovor s predstavnicima škole i roditeljima djeteta. Doznajemo da je učenik danas došao u školu normalno pratiti nastavu. Ono što zabrinjava jest i činjenica da ovo nije jedini slučaj prijetnji nastavnicima u županiji poslije strašnog događaja u OŠ Vladislava Ribnikara u Beogradu. Uz prijetnje, mogla su se čuti i razmišljanja nekih učenika, na sreću onih koji su velika manjina, a koji smatraju da dječak ubojica iz Beograda nije kriv i da ga podržavaju.

VEZANI ČLANCI:

Glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Dragoslav Živković rekao nam je kako prijetnja iz ove škole nije jedina koja je došla do policije tijekom zadnjih tjedana.

– Imali smo nekoliko događaja na koje smo reagirali sa školama i Centrom za socijalnu skrb. Tijekom naših postupanja nismo utvrdili nikakve prekršaje ni kaznena djela. Poslije svega mi ćemo Državnom odvjetništvu i Centru za socijalnu skrb dostaviti posebno izvješće. Pretpostavljamo kako je sve to što se dogodilo vezano uz nemile događaje s početka ovoga mjeseca u Beogradu – rekao je Živković.

VEZANI ČLANCI:

Koliko god te nepromišljene riječi djece bile samo dječja šala ili nešto slično, može se očekivati da će se uskoro u te slučajeve uključiti i djelatnici Centra za socijalnu skrb te da će s roditeljima djece i sa samom djecom obaviti dodatne razgovore. Poslije događaja u Beogradu i masovnog ubojstva u školi Ministarstvo je proslijedilo konkretne upute što i kako se ponašati kod takvih situacija, a postoje i školski protokoli koji se moraju poštovati, a koji svakako uključuju i prijavu događaja policiji.

Ipak, djelatnici škola kažu i kako je upitno jesu li to jedini slučajevi prijetnji, odnosno jesu li neki slučajevi prijetnji i neprimjerenog ponašanja učenika ostali neprijavljeni nadležnim tijelima. Kako doznajemo iz školskih krugova, prijetnji je bilo i više, ali su one iz raznih razloga ostale neprijavljene.

VIDEO Masovni prosvjed u Beogradu: 'Djecu su ubili prijatelji, odakle njima oružje?'

Komentara 13

ČA
čarobnjak
12:45 29.05.2023.

hoče to tako ,dijete od 11 god,prijeti nastavnici...šiba je iz raja izašla,ne pomažu tu ni psiholozi ni lijepe rijeći.Zakonom su zaštitili djecu ,ne smiješ ih ni krivo pogledati ,zovu plavi telefon,roditelji su digli ruke od odgoja i sve prepustili institucijama,sad vidimo rezultate.Neka ,neka, treba nam tako

OR
Orion5
13:56 29.05.2023.

Previše se glede srbijanska televizija, previše se prenosi i čita o srbijanskim masakrima. Ima i drugih stvari.

Avatar votum
votum
13:19 29.05.2023.

Koliko je svima poznato, K.K. nije prijetio nikome. Družio se, čak i na ekskurziju išao s njima sve vrijeme planirajući koga i kako će ubiti. Tako da to paničarenje, koje služi samo tome da se oni tamo ne osjećaju "izolovan slučaj" i država dijagnoza, a zbog tog što ste vi srpska ispostava, treba sasijeći i ne daviti javnost sa svakim grafitom, rečenicom i porukom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije