Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Val nasilja

Drama u Srbiji: Dojave o postavljenim bombama stigle na adrese najmanje 75 škola

Zapaljene svijeće ispre škole u Beogradu
Foto: Branimir Bradarić
1/5
29.05.2023.
u 10:56

Ovo je treći put u posljednja dva tjedna da škole dobiju dojave o bombama - 17. svibnja bilo ih je više od 100 u Beogradu, a 23. svibnja i u nekoliko škola u Novom Sadu.

Dojave o postavljenim bombama upućene su u ponedjeljak na adrese najmanje 75 škola u Srbiji, treći put u posljednja dva tjedna, niti mjesec dana nakon masovnog ubojstva početkom svibnja u beogradskoj osnovnoj školi. 

Do devet sati jutros dojave o postavljenim bombama stigle su školama u Beogradu, Čačaku, Gornjem Milanovcu, Kragujevcu, Kraljevu, Kruševcu, Novom Sadu, Subotici i Apatinu. Učenici iz tih škola su evakuirani, a policija je na teren uputila protudiverzijske ekipe i u tijeku su provjere, potvrdio je MUP. Dopisnik RTS-a iz Kragujevca javio je, pozivajući se na policijske izvore, da su u svih šest škola dojave bila lažne.

Ovo je treći put u posljednja dva tjedna da škole dobiju dojave o bombama - 17. svibnja bilo ih je više od 100 u Beogradu, a 23. svibnja i u nekoliko škola u Novom Sadu.

Početkom svibnja u masovnoj pucnjavi 13-godišnji učenik ubio je u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" osmero školskih kolega i zaštitara, a ranio nastavnicu i još šestero učenika, od koji je jedna djevojčica kasnije preminula u bolnici. 

>>VIDEO Objavljena snimka uhićenja žene osumnjičene za podmetanje bombe u Istanbulu.

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
12:56 29.05.2023.

Drama bi bila da se to dogodilo u našem okruženju kao na primjer u Sloveniji, Mađarskoj, Austriji ili Italiji a ovo je već postala uobičajena vijest na žalost naših istočnih susjeda.

DU
Deleted user
11:50 29.05.2023.

zasto Hrvatski citatelji "moraju" citati "dramu u srbiji", zar mi zato placamo Hrvatske novine

ČA
čarobnjak
12:27 29.05.2023.

florijan,zašto HRVATSKI ČITATELJI ne bi smjeli čitati šta se desava u komšiluku???Tvoje demokratsko pravo je da preskočiš članak a ne da se praviš važan

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije