Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CURE DETALJI EKSPLOZIJA

Pogledajte privođenje u Rijeci: Otkriveno što su bombaši tražili od trgovačkog centra

Privođenje osumnjičenih za postavljanje bombi u Rijeci
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/15
29.05.2023.
u 12:55

Ne isključuje se mogućnost da su ovi slučajevi u kojima su eksplozivne naprave postavljene u blizini trgovačkih centara povezani sa slučajem iz travnja kada je eksplozivna naprava pronađena u jednom opatijskom hotelu

Dvojica uhićenih nakon eksplozije pretprošle noći kod trgovačkog centra na Pećinama u Rijeci poslijepodne su privedena na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo. Sudac istrage trebao bi odlučiti idu li u jednomjesečni istražni zatvor, javlja HRT. 

Primorsko-goranska policija najavila je konferenciju za medije u 13 sati, na kojoj bi trebala detaljnije izvijestiti o slučaju. Jutarnji list doznaje da se kod napada eksplozivom na trgovački centar Plodine radilo se o klasičnoj iznudi. Nepoznate osobe od trgovačkog lanca tražile su iznos nešto veći od 4 milijuna eura u kriptovalutama.

VEZANI ČLANCI: 

– Malo je službenih informacija, ono što znamo jest da su uhićene dvije osobe, hrvatski i njemački državljanin. Njihovo se dovođenje u Županijsko državno odvjetništvo očekuje u jutarnjim satima. Nakon ispitivanja u Županijskom državnom odvjetništvu oni će, kako to inače biva, biti odvedeni pred suca istrage koji će odlučivati o istražnom zatvoru. Istražni se zatvor najčešće određuje u trajanju od mjesec dana s mogućnošću produljenja. Vjerojatno će im biti određen istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela, odnosno zbog opasnosti od bijega. Ne isključuje se mogućnost da su ovi slučajevi u kojima su eksplozivne naprave postavljene u blizini trgovačkih centara povezani sa slučajem iz travnja kada je eksplozivna naprava pronađena u jednom opatijskom hotelu – javio je HRT-ov novinar Borna Šmer. 

Podsjetimo, osumnjičeni dvojac uhićen je u noći sa subote na nedjelju ispred trgovačkog centra u Kostreni gdje su postavili eksplozivnu napravu. Ubrzo nakon toga odjeknula je eksplozija kod trgovačkog centra na Pećinama, za što se također sumnjiče.

GALERIJA Eksplozija u Rijeci: Policija uhitila dvije osobe, pronašli još bombi

Privođenje osumnjičenih za postavljanje bombi u Rijeci
1/11
Ključne riječi

Komentara 11

LE
lektor
13:38 29.05.2023.

Bojim se da oni nisu ucjenjivači, nego unajmljeni bombaši. Sve kripto mešetare u buksu, skupa s "ulagačima".

AR
art1
12:12 29.05.2023.

Ni ja nisam sretan dok mi u Konzumu umjesto 7 deka parizera naplate 8 ali di ćeš s bombom to rješavati.

MM
MMarko657
16:21 29.05.2023.

Meni je ovaj s bradom isti Dežulović.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije