Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
eksplozija u rijeci

FOTO Uhićena dva bombaša, Hrvat i Nijemac: Očevid u tijeku, oglasio se i Božinović

Rijeka: Eksplozija kod Tower centra, u tijeku je očevid i krim istraga
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/6
Autori: Vecernji.hr, Hina
28.05.2023.
u 13:33

Osumnjičene osobe su neposredno prije eksplozije, oko ponoći, zatekli policijski službenici ispred trgovačkog centra u Kostreni pokraj Rijeke, gdje su ostavili eksplozivnu napravu. Osumnjičenici su sa sobom imali i treću eksplozivnu napravu.

Primorsko goranska policija uhitila je osobe koje povezuje sa serijom postavljenih eksplozivnih naprava na području Rijeke od kojih je posljednja odjeknula u noći na nedjelju. Sinoć oko pola sata nakon ponoći eksplodirala je zasad nepoznata naprava na Pećinama u Rijeci, a dvije osobe, hrvatskog i njemačkog državljanina koje su sumnjiči za postavljanje su uhićene, izvijestila je u nedjelju policijska uprava primorsko-goranska.

VEZANI ČLANCI:

Osumnjičene osobe su neposredno prije eksplozije, oko ponoći, zatekli policijski službenici ispred trgovačkog centra u Kostreni pokraj Rijeke, gdje su ostavili eksplozivnu napravu. Osumnjičenici su sa sobom imali i treću eksplozivnu napravu.  

Policija osumnjičeni dvojac povezuje s eksplozijom 21. svibnja na Vežici u Rijeci. Tada se oko 23,45 sati dogodila eksplozija ispred tamošnjeg trgovačkog centra. Oštećeno je staklo na vratima trgovačkog centra a također nije bilo ozlijeđenih osoba.

Očevid na mjestima sinoćnjih događanja je u tijeku, kao i kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti, zaključila je Policijska uprava primorsko-goranska.

Radi se o policijskom postupanju koje je počelo ako se sjećate pronalaskom naprave kod hotela Ambasador u Opatiji u travnju, pa je bilo postavljanje eksplozivne naprave ispred trgovačkog centra negdje, čini mi se, 21. svibnja, kazao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović novinarima. "Te akcije su očito na neki način povezane.  Policija je od prvog dana krenula u vrlo opsežno i vrlo dubinsko istraživanje. Ovo što su postigli sinoć je posljedica jednog ozbiljnog rada, jednog kvalitetnog profesionalnog rada i tom kontekstu ja se zahvaljujem svima koji su sudjelovali i na razini ", rekao je ministar Davor Božinović.

"Praktički su oni od travnja do danas, svaki dan, radili na ovom predmetu koji ima i kao što vidite međunarodnu dimenziju. O motivima, namjerama, je sad stvar kriminalističkog istraživanja i to je ono što slijedi. Ono što je, očito u ovim slučajevima bila neposredna opasnost, to je policija uspješno riješila", dodao je ministar.

Policajcima je na profesionalnom i učinkovitom radu u otkrivanju i uhićenju osoba koje se dovode u vezu sa serijom postavljenih eksplozivnih naprava na području Rijeke čestitao ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

"Njihova predanost u radu jamac je sigurnosti građana i zaštite javnog reda i mira", napisao je na Twitteru Božinović. 

Video: Naoružanje, vojna oprema i vježbe: Građani na Jarunu došli pogledati čime vojska raspolaže

Ključne riječi

Komentara 11

ER
EroK
16:30 28.05.2023.

Njemački državljanin Jovo C. i hrvatski državljanin Savo K. pušteni, jer nije bilo dovoljno dokaza!

DA
damascus
16:18 28.05.2023.

Pokušaj napada na turizam, na našwe gospodarstvo, zna se od kuda to puše. Neprijatelj juče, danas i nažalost i sutra.

Avatar Bobiii
Bobiii
16:47 28.05.2023.

Hrvat terororist? Odkad to,zašto ne objavite ime tog Hrvata?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije