Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uskoro u uporabi

Ubojica raketne obrane: Rusija finalizira ispitivanja na ICBM

ruska raketa ICBM
screenshot/Youtube
09.06.2013.
u 15:27

Raketa je lansirana duboko u unutrašnjosti zemlje, iz pokrajine Astrakhan i pogodila je Balkhash u Kazahstanu.

U Rusiji su uspješno lansirali projektil nove genarcije ICBM koje navodno mogu probušiti svaku anti - balističku raketu. Ovaj potez Rusije uslijedio je nakon što su SAD najavile da će nastaviti svoj anti - balistički program u Europi, javlja RT.  Raketa je lansirana duboko u unutrašnjosti zemlje, iz pokrajine Astrakhan i pogodila je Balkhash u Kazahstanu.

- Test je bio uspješan, bojeva glava pogodila je određeni cilj u zadanom vremenskom roku, objavilo je rusko Ministarstvo obrane. "Ovaj test izveden je za potvrdu tehničkih svojstva rakete i provjere sigurnosti procedure lansiranja i opreme. "

Ovo je bilo četvrto uspješno lanskiranje prototipa interkontinentalne balističke rakete, a do kraja godine Rusija planira postaviti ovaj sustav u borbenu pripravnost dok se prvi razmještaji očekuju iduće godine.

>>Rusi: Imamo raketu koja će probiti svaki američki obrambeni sustav

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije