Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izbori za hdz split

U utrci za šefa splitskog HDZ-a i pjevačica hita "Južnjakinja"

ivanka luetić
Ivo Čagalj/PIXSELL
12.04.2012.
u 19:15

Petar Škorić, Zdravko Omrčen, Igor Lučić, Željko Selak, Ivanka Luetić Boban ili Zoran Butić – tko će na mjesto D. Marasovića?

Petar Škorić, Zdravko Omrčen, Igor Lučić, Željko Selak, Ivanka Luetić Boban ili Zoran Butić. Jedan ili jedna od njih bit će budući predsjednik splitskog HDZ-a. Izbori se održavaju u subotu u hotelu Split kada će dr. Dujomir Marasović, koji je dosad vodio ogranak, predati štafetnu palicu svom nasljedniku.

Škorić je dugogodišnji pročelnik Državne uprave za zaštitu i spašavanje u Splitu, HDZ-ovac od 1989. i prvi predsjednik Mladeži HDZ-a. Dragovoljac je Domovinskog rata. Omrčen, pročelnik Županijskog odjela za prosvjetu, također je "stari" HDZ-ovac, od 1989. Na "dušu" mu se stavlja obnova škole u Gardunu kod Trilja, gdje učenika nema, ali je koristila studentima Mirjane Sanader koji su u blizini obavljali arheološka istraživanja. Lučić nije poznat samo na splitskoj političkoj sceni nego i široj javnosti.

Bivši državni tajnik za e-Hrvatsku i prijatelj Ive Sanadera s kojim je obiteljski krstario Jadranom prvi je istaknuo svoju kandidaturu. S bivšim premijerom viđen je nakon mise za Uskrs pred splitskom crkvom Gospe od Zdravlja. Izjavio je da je riječ o slučajnom susretu. Selak je bivši šef Financijske policije u Splitu i tek je nedavno istaknuo svoju kandidaturu.

Ivanka Luetić Boban, jedina dama među kandidatima, također je jedna od utemeljiteljica splitskog HDZ-a. Bila je dopredsjednica Zajednice žena Katarina Zrinska. Sredinom 90-ih bavila se pjevanjem. "Južnjakinja" i "Ponosna sam jer sam Imoćanka" njezini su hitovi koji se i danas mogu poslušati na YouTubeu.

Butić radi u Brodotrogiru i u splitskom HDZ-u mnogi su bili iznenađeni njegovom kandidaturom.

Komentara 5

NE
neverane
23:33 12.04.2012.

Sa navedenim kadrom pravac provalija.

RE
Renavoid
10:08 13.04.2012.

Kaj HDZ još upće postoji :D

JA
jamanuša
15:38 13.04.2012.

moli vas upoznajte me bar s jednim Škorićem da se pisao Hrvatom u Jugosraviji javno ču mu poljubit dupe na rivi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije