Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mještani prijavili

U šumi blizu granice uhićena skupina Afganistanaca s djecom

'za...sis...kutina....azilanti.....uredjenje ...prostora za prihvat....trazitelja azila..koji sele iz sasne gredenu kutinu'
'zeljko grgurinovic'
16.02.2012.
u 12:16

Afganistanci su u statusu tražitelja azila, a namjeravali su preko Slovenije stići u Italiju

Zbog suradnje s građanima granična policija iz Buzeta jučer poslijepodne na području Lanišća u nezakonitom je prelasku državne granice spriječila osmero državljana Afganistana.

Mještani su policiji dojavili da se u smjeru granice kreće skupina nepoznatih ljudi pa su se policajci odmah uputili prema mjestu Jelovice. Pretragom terena, u šumi iznad graničnog prijelaza Jelovice, zatekli su osmero državljana Afganistana, i to 37-godišnjaka, 35-godišnjaka, 32-godišnjakinju te jednog maloljetnika i četvero djece.

Kriminalističkim istraživanjem ustanovljeno je su Afganistanci u statusu tražitelja azila te da su u nedjelju otišli iz zagrebačkog Prihvatilišta za tražitelje azila. Vlakom su stigli u Rijeku, a potom su put nastavili pješice šumom, izbjegavajući naseljena mjesta. Namjera im je bila otići u Italiju, no u tome su spriječeni jer su uhićeni prije nego su uspjeli prijeći u Sloveniju.

Zbog prekršaja iz Zakona o azilu punoljetnim državljanima Afganistana i maloljetniku Prekršajni sud u Pazinu izrekao je zaštitnu mjeru protjerivanja iz Hrvatske u trajanju od godine dana i svi su prepraćeni u Prihvatilište za tražitelje azila u Zagrebu.

Komentara 1

BU
Budjo
13:34 16.02.2012.

Bolje bi bilo da su im pomogli da udju u SLO. Sami sebi pravimo probleme i stetu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije