Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VAKULA OTKRIVA

U Splitu i Dubrovniku nikada u povijesti mjerenja ovako toplo tako kasno u godini!

Dubrovnik
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
1/2
14.11.2018.
u 19:35

Na Jadranu će iduće dane također obilježiti svježije te razmjerno vjetrovito vrijeme. Do subote će se zadržati većinom sunčano, a zatim će oblaka biti sve više, početkom idućeg tjedna, osobito od utorka, vjerojatna je i kiša

Naznake zimskog vremena došle su u sjevernije krajeve Hrvatske, ali zato se na jugu zadržalo 'proljetno' vrijeme. Danas je u Dubrovniku izmjereno čak 24 °C, a i u Splitu je živa došla do okruglih 20 °C

Nikada tako kasno u godini u znanoj povijesti mjerenja nije bilo tako toplo kao danas, javlja Zoran Vakula za HRT

Postepeni pad temperature nastavlja se i idućih dana. Do kraja tjedna zadržat će se suho i barem djelomice sunčano, ali prilično vjetrovito, posebice na Jadranu, gdje će bura sve češće imati i olujne udare. Na kopnu će biti mraza, u višem gorju u petak i subotu vjerojatno i poneke pahulje snijega koje ne bi smjele stvarati veće poteškoće.

Sutra će u unutrašnjosti ujutro biti magla, uz temperaturu od 2 do 5 °C koji će biti popraćeni mrazom. Popodne se očekuje promjenjivo oblačno vrijeme uz moguća i dulja sunčana razdoblja u pojedinim mjestima. Popodne će temperatura ići do 13-14 °C.

Mraz, a i magla bit će najčešći u jutarnjim satima u gorju, posebice po kotlinama, a moguć je i u unutrašnjosti Istre. Danju djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a i na sjevernom će Jadranunakon većinom vedrog jutra tijekom dana biti prolazno umjerene naoblake. Puhat će umjerena i jakapodno Velebita i olujna bura. Zato je DHMZ izdao narančasto upoozrenje za područje Velebitskog kanala i Kvarnera, što znači da postoji mogućnost opasnog vremena. 

Foto: DHMZ

Hladnije će, uz umjerenu, ponegdje i jaku buru, biti i na djelomice sunčanome srednjem i južnom Jadranu te u unutrašnjosti Dalmacije. Najviša dnevna temperatura zraka bit će između 15 i 19 °C pa će ponegdje, osobito na jugu - zrak biti hladniji od mora, koje će biti umjereno valovito i valovito. 

Od idućeg tjedna oborine

 

Idućih dana nastavlja se pad temperature zraka, koja će u petak na kopnu biti većinom oko prosječne za sredinu studenog, za vikend i početkom idućeg tjedna i malo niža, a u jutarnjim će satima biti čest mraz. 

U idućem se tjednu povećava vjerojatnost za izraženiju oborinu.

Na Jadranu će iduće dane također obilježiti svježije te razmjerno vjetrovito vrijeme. Do subote će se zadržati većinom sunčano, a zatim će oblaka biti sve više, početkom idućeg tjedna, osobito od utorka, vjerojatna je i kiša, kojoj će prethoditi jako jugo, no do tada će puhati umjerena i jaka, ponegdje, posebice podno Velebita i olujna bura.

>> Pogledajte koje su najbolje zimske gume

 

Komentara 5

Avatar Django
Django
21:25 14.11.2018.

Sjećam se, prije desetak godina plašili su nas da stiže novo ledeno doba. A prije dvadesetak godina čitali smo putopise o tome kako je u Australiji prekrasno živjeti jer tamo nikad nema zime. Kako god bilo, ja se ne bunim i baš mi ovako paše. Nek samo potraje, novi Kostelići se ionako više neće roditi.

AN
AnteKino
08:56 15.11.2018.

Drakula ionako najgori meteorolog iz povijesti hrvatske , ako kaze da ce sutra kisa sigurno vam ne treba kisobran .....

DU
Deleted user
21:30 14.11.2018.

Nije dobro za klimu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije