Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promjena vremena

Napokon stiže zahladnjenje: Past će i snijeg, evo gdje ga očekivati

Snijeg u Zagrebu
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
14.11.2018.
u 09:49

Dolazi suho zahladnjenje, što znači da neće biti kiše, a ne bi trebalo biti ni magle jer će puhati sjeverac, što će dati dodatni osjećaj hladnoće te će biti dosta oblačno

Toplom je vremenu izgleda napokon došao kraj. Još danas uživajte u iznadprosječno visokim temperaturama za ovaj dio godine jer već od sutra stiže zahladnjenje.

– Od sutra pa nadalje svakim danom temperatura će se postepeno spuštati, a očekuju nas jednoznamenkasti brojevi. U roku od pet do šest dana dogodit će se promjena vremena, a minusi se očekuju od idućeg tjedna – objasnila je meteorologinja Dunja Mazzocco Drvar, piše tportal.

Najavljuje kako dolazi suho zahladnjenje, što znači da neće biti kiše, a ne bi trebalo biti ni magle jer će puhati sjeverac, što će dati dodatni osjećaj hladnoće te će biti dosta oblačno.

Pasti će i snijeg, no početkom idućega tjedna i to u gorskim područjima, što i nije ništa neobično za ovaj dio godine.

Prema HRT-ovoj prognozi, srijeda će biti sunčana, no puno hladnija i vjetrovitija, a već od četvrtka bit će još svježije.

>> Vremenske nepogode u Europi

Snijeg u Zagrebu
1/14

Ostali dani u unutrašnjosti bit će sve svježiji, ali će se i dalje zadržati većinom suho te barem djelomice sunčano, uz mjestimičnu maglu, a u dane vikenda i jutarnji mraz. Bit će i vjetrovito, osobito prema kraju tjedna, pa će se uz umjeren sjeveroistočnjak činiti još hladnije.

Na Jadranu će osjet svježine pojačavati umjerena i jaka, na udare olujna bura, zbog koje će biti i problema u prometu između sjevera i juga Hrvatske. Prevladavat će sunčano, no bit će postupno sve svježije.

Prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a, susnježice i snijega bit će početkom tjedna i u središnjoj Hrvatskoj.

>> Razgovor s uglednim atmosferskim fizičarom Brankom Grisogonom o klimatskim promjenama

Komentara 18

KR
kruti
11:57 14.11.2018.

zahladnjenje? a više nema zahlađenja???

NA
navrhbrda
12:53 14.11.2018.

Ovo smece od novina, unatoc tome sto su vec davno izgubili vjerodostojnost u bilo cemu sto pisu, sad tonu jos dublje prognozirajuci vrijeme! Stvarno moras biti idijot ici to kupovati.

AN
AnteizmalogZGa
15:06 14.11.2018.

Kad je ova priča nastala, ja sam imao 3 mjeseca. Iziđe van moj stric i kaže ...danas ili će biti lijepo, ili će padati kiša. Na to mu moj did Ante kaže ...aaa jesi pogodio, pa to zna i naš mali Ante!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije