Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stalno se proširuju

U Sjevernoj Koreji gužva je - u koncentracijskim logorima!

satelitske snimke S. Koreja (1)
Foto: DigitalGlobe
1/3
26.02.2013.
u 22:06

Procjena je da u kampu ima oko 5.000 zatvorenika koji žive u uvjetima koje grupe za zaštitu ljudskih prava opisuju kao “bijedne”.

Sjeverna Koreja širi mrežu kampova za političke zatvorenike. Analiza snimki Komisije za ljudska prava u Sjevernoj Koreji pokazuje da se veličina kampa broj 25 povećala za 72 posto i da je 2003. godine bilo 20 stražarskih kućica, a da se taj broj 2010. godine popeo na čak 43, piše Blic.

Procjena je da u kampu ima oko 5.000 zatvorenika koji žive u uvjetima koje grupe za zaštitu ljudskih prava opisuju kao “bijedne”, a fotografije DigitalGloba, prikazuju ogradu koja je proširena za oko 1.400 metara te novi razmještaj poljoprivrednog zemljišta.

Temeljem fotografija i informacija od izbjeglica, vjeruje se da je Sjeverna Koreja morala proširiti kapacitete zatvora iz nekoliko razloga, od kojih je jedan čistka koju sprovodi Kim Dzon-un nad višim službenicima administracije njegovog oca, jer smatra da oni predstavljaju prijetnju njegovoj moći. Pored njih, u zatvoreničke logore šalju se i članovi njihovih obitelji i birokrati koji su ih podržavali.

- Ukoliko se radi o tome da se dosadašnji kampovi zatvaraju, a zatvorenici prebacuju u proširene kampove, najvažnije je osigurati da sjevernokorejski režim ne pokuša izbrisati dokaze zvjerstva počinjenih u kampovima, uključujući i izgladnjivanje zatvorenika”, kaže Greg Scarlatoiu, izvršni direktor Komisije.

>>Sjevernokorejac: Nisam znao da postoji bolji život izvan logora

Komentara 14

Avatar pula125
pula125
23:50 26.02.2013.

Nemogu da vjerujem . Upalim večernji i vidim ovaj članak. Prebacim na Blic i vidim isto. Upalim novosti ,index ,glas istre,dnevnik.........isti sadržaj....... Šta osta od nezavisnog novinarstva. Kao da vam netko to servira ......

OD
otac_domovine
06:52 27.02.2013.

Pa i servira. Sve radio postaje kupuju vijesti od medija servisa, a novine od Reutersa. Moglo bi se reći da ih sve servisira ista pravna osoba. Da se vratimo na temu. Ovdje zorno vidimo zašto svi koji podržavaju bilo kakavav oblik totalitarnog režima su najobičniji [ljudi izrazito niske inteligencije]. Kao i kod Staljina i svih drugih "dragih vođa", provode se čistke i među najvišim dužnosnicima zbog bojazni od preotimanja vrhovne vlasti. Vidimo da je i EU počela s totalitarnim zakonima (Codex Alimentarius, gender ideologija, životinje imaju veća prava od ljudi...) kao što će i svjetska vlada jednom ako se uspostavi. Svi oni koji služe takvima (razni Jovanovići, Mesići i slični) misleći da će slijepo služeći režimu osigurati sebi sigurnost, trajno bogatstvo i moć se ljuto varaju. Pravi totalitarni režimi i jesu totalitarni jer osiguravaju posvemašnju nesigurnost pa i za svoje vođe/dužnosnike i ntiko nije siguran. To je stoga što cilj svake apsolutističke vlasti je gospodarenje nad životom i smrti. Svatko onaj tko misli da će se ta iskonska potreba promijeniti kod novih totalitarnih režima je povijesna neznalica.

AA
aabbcc
22:57 26.02.2013.

. Pa sto ne prokopaju tunel ispod brda pa uteknu ko oni vrijedni Talibani ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije