Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA OSOBNI ZAHTJEV

U Sabor stiglo izvješće premijera o razrješenju Kuščevića

Lovro Kuščević
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
10.07.2019.
u 11:05

U rješenju piše da se Kuščević razrješuje na osobni zahtjev.

Sabor u srijedu raspravlja o izmjenama Zakona o ustanovama koje brani državni tajnik u Ministarstvu uprave Darko Nekić, umjesto sada već bivšeg ministra uprave Lovre Kuščevića, a u međuvremenu je u Sabor stiglo izvješće predsjednika Vlade o razrješenju Kuščevića s mjesta ministra.

Rješenje o razrješenju Kuščevića s mjesta ministra uprave premijer Vlade Andrej Plenković potpisao je u utorak, a na snagu je stupilo danom donošenja. U rješenju piše da se Kuščević razrješuje na osobni zahtjev.

 Izmjenama Zakona o ustanovama u prvom čitanju, koje su zastupnici podržali, dorađuju se zastarjele odredbe tog zakona koji datira iz 1993. godine, a kojim se uređuje osnivanje, ovlasti upravnih vijeća ili drugih kolegijalnih tijela, način raspolaganja s ostvarenom dobiti i nadzor nad radom javnih ustanova koje pretežito ili isključivo obavljaju poslove državne uprave.

Komentara 2

RP
rpzagreb
22:40 10.07.2019.

Ma koje li poštenjačine!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije