Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ekološka katastrofa

U ruskoj pokrajini Nenets iscurilo 2000 tona nafte

nafta
Zlatko Putar
24.04.2012.
u 10:56

Direktor ruske regionalne agencije za ekologiju Vladimir Bezumov izjavio je da je nafta istekla na najmanje 8000 četvornih metara površine te da su posljedice ekološke katastrofe vidljive na površini od 6000 kvadratnih metara.

Više od 2000 tona nafte iscurilo je tijekom vikenda u ruskoj pokrajini Nenets za vrijeme probnog puštanja na jednoj od bušotina na području Trebsa, prenio je Huffington Post.

Zbog ljudskog nemara i neispravne opreme, za koje se drži da su uzrokovali incident, radnicima Lukoila i Bashnefta, unatoč naporima, bila su potrebna puna dva dana da zaustave istjecanje nafte koje je započelo u petak navečer.

Direktor ruske regionalne agencije za ekologiju Vladimir Bezumov izjavio je da je nafta istekla na najmanje 8000 četvornih metara površine te da su posljedice ekološke katastrofe vidljive na površini od 6000 četvornih metara.

Ruski dužnosnici za ekologiju najavili su podizanje tužbe protiv Lukoila i Bashnefta koji na području Trebsa drže oko 153 milijuna tona nafte.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije