Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HZMO:

U RH 5.500 korisnika mirovina nema evidentiran OIB

umirovljenici portal (1)
Marijan Susenj/PIXSELL
Autori: ljg, irk/VLM
03.10.2013.
u 18:37

– Korisnik mirovine u Republici Hrvatskoj može provjeriti na odresku od mirovine je li mu OIB naveden. Ukoliko je naveden, OIB tih korisnika nalazi se u evidenciji HZMO- a i neće im se obustaviti isplata mirovine, navodi HZMO

U Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje od ukupno 1,1 milijuna korisnika mirovina koji mirovinu primaju u Hrvatskoj, njih 5 500 nema evidentiran osobni identifikacijski broj (OIB), izvijestio je zavod.

– Korisnik mirovine u Republici Hrvatskoj može provjeriti na odresku od mirovine je li mu OIB naveden. Ako je naveden, OIB tih korisnika nalazi se u evidenciji HZMO- a i neće im se obustaviti isplata mirovine. Ako OIB nije naveden, potrebno ga je pribaviti u što kraćem roku tako da se popunjen i potpisan obrazac zahtjeva i ovjerena preslika osobne iskaznice ili putovnice dostave Ministarstvu financija – Poreznoj upravi na adresu bilo kojeg područnog ureda. O dodijeljenom OIB-u Porezna uprava direktno će obavijestiti Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje – navodi HZMO.  

>> Želite li da vam mirovinu nosi poštar, morate to sami platiti  

>> Trgovci nemaju pravo tražiti vaš OIB. To je vaš tajni broj!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije