Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ulovila ih policija

U pljačkama mjenjačnice i poštara 'digli' 290.000 kuna

'za crnu....17. 02. 2004.  lisice ilustracija za oslobadjanje od lisica i pokusaj samoubojstva vjesanjem  lisice uhicenje snimio: zeljko hladika'
Željko Hladika/Pixsell
06.06.2013.
u 12:49

Dario B. bio je organizator te je planirao mjesto, vrijeme i način na koji će izvršiti razbojništva, nabavio je potrebnu opremu i informacije o osiguranju, a Nenad Ć.K. "operirao je na terenu".

Prepadom na poštara i pljačkom mjenjačnice u travnju ove godine Dario B. (34) i Nenad Ć.K. (49) dočepali su se plijena od 290.000 kuna, a mjesec i pol dana nakon što su počinili razbojništva pali su u ruke policije. 

Dario B. bio je organizator te je planirao mjesto, vrijeme i način na koji će izvršiti razbojništva, nabavio je potrebnu opremu i informacije o osiguranju, a Nenad Ć.K. "operirao je na terenu". Tako je on 9. travnja u Koledinečkoj ulici u Zagrebu presreo poštara S.S. koji je u torbi nosio gotovo 60.000 kuna, zaprijetio mu je elektrošokerom i rekao poštaru da mu odmah preda torbu inače će ga u suprotnom pretući. Nakon toga s torbom na ramenu pobjegao je nekoliko ulica dalje i ušao u Mercedes u kojem ga je čekao organizator Dario B. 

Drugo razbojništvo počinili su 26. travnja u mjenjačnici Exclusive Change u Avenue Mallu. Sve je funkcioniralo slično kao i prvi put, Nenad Ć.K. odradio je pljačku dok ga je mlađi kolega čekao u svom Mercedesu. Iz mjenjačnice su uspjeli pobjeći sa 230.000 kuna plijena, od kojih je Nenad zadržao 30.000 kuna, dok je Dario dobio čak 200.000 kuna. Trenutačno se obojica nalaze u pritvoru.

>>Uhvaćeni godinu dana nakon pljačke 1,5 milijuna kuna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije