Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izvanredna mjera

U ovaj njemački grad ne smije se useliti više ni jedan izbjeglica

Salzgitter
Google Maps
12.10.2017.
u 17:16

Regionalna Vlada objasnila je da se odlučila na takav potez zbog "izuzetno velike imigracije" i razloga povezanih s integracijom imigranata

Izbjeglice u Njemačkoj više se neće smjeti nastaniti u gradu Salzgitteru u Donjoj Saskoj na temelju dekreta koji je izdalo regionalno Ministarstvo unutarnjih poslova, piše Local

Regionalna vlada objasnila je da se odlučila na takav potez zbog "izuzetno velike imigracije" i razloga povezanih s integracijom imigranata. "Ovo je izvanredna mjera koja ima za cilj spriječiti društvenu isključenost imigranata", stoji u odluci. 

Još dva grada očekuju zabranu

Vlasti u još dva grada Donje Saske, u Wilhelmshavenu i Delmenhorstu, u kojem je također zabilježen velik priljev izbjeglica, očekuju da će sličan dekret regionalna vlada donijeti i za njihova područja i spriječiti daljnji dolazak izbjeglica. 

Donja Saska je osnovala Fond za integraciju težak 10 milijuna eura, iz kojeg se gradovima i općinama pomaže u zbrinjavanju izbjeglica. Još 10 milijuna eura bit će potrošeno sljedeće godine za istu namjenu. 

Salzgitter
1/8

Pogledajte video: Nuklearne prijetnje Sjeverne Koreje

Komentara 44

DU
Deleted user
17:56 12.10.2017.

Budu svi dosli kod nas. Ne brinite. Ovi sto kazu da im je 16 a izgledaju kao da im je 36, ovi sto su radili k'o strucnjaci a ne sjecaju se ni imena ni grada, rijeke ni firme, bolesni, sumnjivi itd. Bude to sve kod nas zavrsilo u hotelskom smjestaju i/ili sa srcedrapajucim pricama na naslovnici nekog portala.

DU
Deleted user
17:55 12.10.2017.

Očekujem reakciju Soroša i ' neovisnih ' medija sa huškackim tekstovima ustaše ,nacisti ,kamenjari ,neobrazovani,konzervativni i slične 'objektivne ' poštapalice

Avatar anticenzura
anticenzura
18:09 12.10.2017.

Kakve izbjeglice? Zar je netko tako blesav da misli da ce mu muskarcine sto bi mogle volu rep iscupati, i sto su pobjegli iz svojih zemalja, raditi nesto, stvarati i postovati njihovu drzavu? Pa da oni misle sto raditi, radili bi u svojoj zemlji, ne bi rusili drzavu narodu, i podrzavali glavosjece sto napadaju pristojnoga Predsjednika Bashara al-Assada sto im je omogucio pristojan zivot i mir medju narodima na tim prostorima. Ne zanima njih posao, nego uzjasiti tudjem narodu na grbacu, dopeljati svoje brojcane obitelji i siriti vjerski fanatizam po Europi. Svi pristojni i radisni gradjani su ostali braniti svoga legitimnog Predsjednika i svoje familije i svoju zemlju, a samo razbojnici i neradnici su pobjegli. Da je pao Assad, onda bi mi imali inzinjere i radisne ljude u izbjeglistvu, a banditi bi ostali sa fundamentalistima pljackati zemlju narodu. Ovako nemaju sta krasti, moraju opet raditi, zato su pobjgeli da ih tudji porezni obveznici uzdrzavaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije